Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Alianța Franceză din Suceava continuă seria manifestărilor destinate promovării cântecului francez și francofon

Alianța Franceză din Suceava continuă seria manifestărilor organizate în cadrul După-amiezilor francofone cu o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii. Activitatea se desfășoară miercuri, 11 ianuarie 2023, de la ora 18:00.

Evenimentul, conceput sub forma unui interviu cu un interpret francofon, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animat de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims (Franța) și prezentatorul uneia dintre cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze – On allume les étoiles/Aprindem stelele.

Invitatul lunii ianuarie este artistul Frédéric Bobin, un cântăreț cu o bogată carieră în domeniul muzical, care a debutat în anul 2003, la Lyon, cu o serie de cântece scrise în colaborare cu fratele său, Philippe. Primele sale apariții scenice au fost însoțite și de primele premii obținute – Premiul juriului și Premiul orașului Paris la concursul de debut George Brassens.

În 2007 a plecat în Senegal, unde a semnat, împreună cu compozitorul Laforest, muzica spectacolului de dans contemporan The Scales of Memory, prezentat în Europa și Statele Unite. La întoarcerea din Africa, lansează albumul Singapore (2008), un album bine primit de public și critici, pentru care este recompensat cu mai multe premii, printre care Premiul publicului la concursul destinat artiștilor în curs de consacrare Rencontres Matthieu Côte (2009) și Premiul juriului la festivalul Voix de Fête de la Geneva (2010).

În 2012, Frédéric Robin înregistrează Le Premier Homme pentru care a primit, în anul următor, Premiul Marc Robine. În 2014, s-a numărat printre cei 42 de artiști care au participat la Maratonul cântecului, în Alhambra.

În 2018, a lansat albumul Les Larmes d’Or, care a rămas timp de câteva luni în Topul radiourilor Rețelei Quota și i-a adus interpretului o apariție pe coperta revistei de actualitate muzicală Hexagone.

„Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul francofon un interpret și compozitor sensibil și sobru în același timp, care emoționează publicul cu fiecare melodie compusă și pe care vă invităm să îl descoperiți pe parcursul unei ore de discuții despre procesul de creație și provocările vieții de artist”, au transmis organizatorii activității.

Link-ul de participare la întâlnirea on-line va fi disponibil pe pagina de facebook a Alianței Franceze din Suceava (https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151) și pe site-ul Alianței Franceze (https://afsuceava.ro). Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

Articole Similare

Back to top button