Articole GeneraleInterneStiri Nationale

Trei suceveni și-au pierdut viața într-un accident care a avut loc în Bistrița-Năsăud

Un accident grav s-a petrecut duminică, 8 ianuarie, în localitatea bistrițeană Telciu. Fiind vorba despre 41 de persoane implicate (pasagerii dintr-un autocar și un autoturism), a fost activat Planul Roșu de intervenție.

Pentru trei persoane care se aflau în mașină și au suferit leziuni incompatibile cu viața a fost declarat decesul, iar o a patra persoană a fost rănită și preluată de echipajele medicale ajunse la fața locului.

„Echipajele de intervenție au găsit la locul solicitării patru victime încarcerate, dintre care trei erau de cod negru – prezentau leziuni incompatibile cu viața (femeie 20 de ani, bărbat 21 de ani, bărbat 40 de ani). Echipajele de descarcerare au procedat, în prima faza, la extragerea pasagerului care se afla pe locul din dreapta spate, conștient și cooperant, cu multiple leziuni rezultate în urma impactului. Victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani, a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, stabilizată și evacuată la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Au fost făcute publice și informații despre cele trei persoane care și-au pierdut viața în accident. Robert Cehren se afla la volanul autoturismului. Tânărul, în vârstă de 21 de ani, era din localitatea Pojorâta și era student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În mașină se mai afla Alexandra Străjeriu, în vârstă de 20 de ani, era studentă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Unchiul șoferului, bărbat în vârstă de 41 de ani, care se afla în mașină, este a treia victimă.

Cele patru persoane care se aflau în autoturismul implicat erau din Pojorâta, județul Suceava, și se îndreptau către Cluj-Napoca. Din primele date rezultă că mașina înmatriculată în Suceava circula cu viteză foarte mare și a intrat pe contrasens, într-un autocar care se deplasa spre Sighet. În urma impactului, autoturismul a fost aruncat în albia unui râu.

„Cele 37 de persoane din autocar au fost evaluate din punct de vedere medical. O persoană prezenta o plagă superficială, a primit asistență medicală la locul accidentului și a refuzat transportul la spital. Toți pasagerii autocarului și-au continuat deplasarea spre localitatea Sighetu Marmației cu un alt autocar pus la dispoziție de compania de transport”, a adăugat ISU Bistrița-Năsăud.

Articole Similare

Back to top button