Articole GeneralePoliticStiriStiri Locale

Taxele și impozitele locale pentru anul 2023 pot fi plătite la sediul Primăriei Municipiului Suceava, online sau prin virament bancar

Începând de luni, 9 ianuarie, taxele și impozitele locale pentru anul 2023 pot fi plătite la sediul Primăriei Municipiului Suceava, online sau prin virament bancar. Programul zilnic de colectare a dărilor este între orele 8:00 și 18:00.

Astfel, pe parcursul anului 2023, plata se poate efectua la ghișeele primăriei, cu numerar sau card bancar, prin virament bancar sau electronic, accesând platforma www.ghișeul.ro.

Achitarea prin virament bancar se poate face prin aplicațiile mobile de Internet banking sau cu ordin de plată, specificând ca beneficiar „Primăria Municipiului Suceava”, având codul fiscal 4244792. Conturile Primăriei Municipiului Suceava, diferite pentru fiecare tip de operațiune de plată, sunt afișate pe următoarea pagină web: https://www.primariasv.ro/…/$FILE/CONTURI%20IBAN_.pdf….

Totodată, Primăria Municipiului Suceava pune la dispoziția contribuabililor platforma www.primsv-de.ro, care oferă posibilitatea de a consulta lista taxelor și impozitelor locale datorate, lista detaliată a plăților efectuate, precum și date referitoare la patrimoniu. Accesul la sistem se face în baza unui nume de utilizator și a unei parole de acces. În acest sens, cei interesați trebuie să transmită cererea de înregistrare (https://www.primsv-de.ro/IndexC.m?menu=inregistrare) pe adresa de e-mail  primsv@primariasv.ro.

Cetățenii care achită taxele aferente întregului an până pe data de 31 martie vor beneficia de o reducere de 10%, care se aplică la impozitele pentru teren, clădiri și mașini.

De asemenea, Primarul Municipiului Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că a fost primul cetățean din Suceava care a plătit taxele și impozitele locale pentru anul în curs. „Plata am efectuat-o cu cardul la unul din POS-urile instalate la primărie. Am beneficiat de bonificația de 10% la impozitul pe apartament și cele două mașini”, a precizat Ion Lungu.

Articole Similare

Back to top button