Articole GeneraleComunicate de presaEducatieInterneSocial

Studenți la Universitatea Tehnică din Iași, premiați pentru soluțiile de modernizare a Casei Sidorovici din Gura Humorului propuse

La începutul anului 2023, Asociația Institutul Bucovina a desemnat câștigătorii concursului de arhitectură lansat pentru conceperea unor proiecte de modernizare a Casei Sidorovici din Gura Humorului. Au fost premiate trei echipe de studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 3.000 de lei, iar câștigătorii locului I vor beneficia și de o deplasare de 5 zile într-un program pentru tineri care se desfășoară în Marea Britanie.

Planurile realizate, având tematica de proiectare „SISO (Sidorovici, Inovație, Suport și Ocupare) – Hub pentru micii meseriași”, vizează transformarea vechii clădiri a Casei Sidorovici într-un centru modern pentru copii, deschis către comunitate. Scopul principal al inițiativei îl reprezintă creșterea calității serviciilor de zi furnizate de către Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate – Gura Humorului.

Pentru a avea datele necesare conceperii proiectului arhitectural, studenții au efectuat mai multe vizite în teren în cea de-a doua jumătate a anului 2022, desfășurând activități de evaluare, măsurare și proiectare, sub coordonarea arhitectului Călin Corduban, profesor la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Cele 3 planuri câștigătoare au fost prezentate, de asemenea, Consiliului Județean Suceava și DGASPC Suceava, urmând a fi incluse în studiul de fezabilitate. Propunerile pentru repartizarea spațiilor interioare includ camere de terapie senzorială prin muzică și artă, săli de informatică, lectură și consiliere individuală și de grup, ateliere de gastronomie, precum și o minigalerie de artă.

Proiectul de reamenajare este un parteneriat între Consiliul Județean Suceava, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, Fundația Bezirk Schwaben din Germania și Asociația Institutul Bucovina. „Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 400.000 de euro, iar costurile pentru reabilitate vor fi acoperite integral de către Consiliul Județean Suceava și DGASPC Suceava, fiind vorba despre o clădire aflată în patrimoniul celor două instituții. Pe de altă parte, cheltuielile asociate procesului de amenajare interioară și dotare cu obiecte de mobilier vor fi decontate de către partenerul german, iar Asociația Institutul Bucovina, responsabil pentru inovare, va începe demersurile de formare a specialiștilor care vor lucra cu tinerii meseriași”, au precizat reprezentanții Institutului Bucovina.

Articole Similare

Back to top button