Articole GeneraleCulturaEvenimenteInterneStiri

Niculai Barbă: În acest an, Muzeul Memorial și Casa Memorială „Ciprian Porumbescu” vor fi deschise zilnic

Niculai Barbă, Vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, a anunțat marți, 3 ianuarie, că în 2023, Anul Ciprian Porumbescu, obiectivele turistice din localitatea Stupca vor fi deschise pentru vizitare zilnic, inclusiv în zilele de luni.

Astfel, Casa Memorială și Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu” din localitatea cu același nume, fosta Stupca, vor fi deschise zilnic, de luni până duminică.

Cele două obiective vor putea fi vizitate între orele 09:00 și 17:00 în lunile ianuarie-aprilie și octombrie-decembrie și între 10:00 și 18:00 în perioada mai-septembrie.

„Decizia a fost luată în contextul instituirii anului 2023 drept Anul Ciprian Porumbescu, în scopul de a aniversa și promova viața și opera marelui nostru compozitor, celebrarea a 170 de ani de la nașterea și comemorarea a 140 de ani de la moartea lui Ciprian Porumbescu. O veste bună pentru turiști și pentru operatorii din turism, care vor avea astfel posibilitatea să folosească și ziua de luni, când majoritatea muzeelor sunt închise, pentru a planifica trasee cu obiective de vizitat”, a transmis Niculai Barbă.

De asemenea, vicepreședintele CJ a declarat că în acest an Centrul Cultural „Bucovina”, Muzeul Național al Bucovinei și Biblioteca Județeană „I.G. Sbiera”, instituții de cultură ale Consiliului Județean Suceava, vor organiza un număr considerabil de evenimente, la nivel național și internațional.

Articole Similare

Back to top button