Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Peste 300 de intervenții ale polițiștilor suceveni, în perioada 29 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023

Numărul polițiștilor suceveni care au acționat în stradă, în perioada 29 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, a fost suplimentat, în vederea asigurării un climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru realizarea intervenției prompte la evenimente. 

„În perioada premergătoare, dar și în zilele următoare Revelionului, peste 250 de polițiști suceveni au fost la datorie, zilnic, în slujba comunității, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică, astfel încât toți cetățenii să își petreacă sărbătorile în liniște”, a transmis Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Ca urmare a prezenței active a polițiștilor, în perioada 29.12.2022 – 02.01.2023, nu s-au înregistrat evenimente grave, accidente rutiere cu persoane decedate sau rănite grav și nici infracțiuni grave, incluzând fapte de violență, infracțiuni contra patrimoniului sau acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În această perioadă, s-a intervenit la 313 evenimente, 252 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

Polițiștii au desfășurat 58 de acțiuni punctuale pentru creșterea gradului de siguranță publică. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 310 sancțiuni contravenționale, în valoare de 211.615 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 43 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Tot în această perioadă, au fost constatate 135 de infracțiuni, în toate situațiile fiind întocmite dosare penale ce urmează a fi soluționate prin unitățile de parchet competente.

„Reamintim faptul că acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan, vor continua și în perioada următoare, polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, aparate alcooltest și drugtest, pe drumurile europene, naționale și județene. Mulțumim cetățenilor pentru responsabilitatea cu care au înțeles să petreacă aceste zile, dar mai ales noaptea dintre ani”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Articole Similare

Back to top button