Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Nationale

Corul Madrigal în 2022: 5 premiere, 33 de spectacole, 84.500 de spectatori și o creștere cu 430% a încasărilor

Anul 2022 a însemnat, pentru echipa Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” revenirea la normalitate, după restricțiile impuse de perioada pandemiei. 

Pe parcursul anului 2022, Corul Madrigal a desfășurat 3 turnee naționale sold-out, în 10 orașe, precum și 3 internaționale (la Berlin, Zagreb și Belgrad), a susținut 8 recitaluri corale în cadrul unor evenimente oficiale, 6 Concerte extraordinare și nu mai puțin de 19 reprezentații ale Spectacolelor din repertoriul propriu, desfășurate la nivel în țară și străinătate.

„Splendoarea, frumusețea unei tradiții culturale importante – cum este Madrigalul – este această capacitate perpetuă de a se reînnoi, de a se reinventa și de a purta în același timp tradiția. O porți, dar o și creezi în momentul în care o faci”, declară Ion Marin, Directorul de onoare al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

În cadrul Programului Național Cantus Mundi rezultatele anului 2022 sunt optimiste pentru dezvoltarea sistemului de educație culturală și integrare socială prin cânt coral: 158 de noi coruri de copii, 13.400 de copii participanți la evenimentele Madrigal, 2.340 de profesori/dirijori pregătiți în cadrul workshopurilor organizate și nu mai puțin de 165 de voluntari implicați în organizarea evenimentelor Madrigal – Cantus Mundi. Astfel, în prezent, Programul Național Cantus Mundi reunește sub aceeași umbrelă 1.806 coruri, din care fac parte 63.210 copii. 

Cele cinci premiere puse în scenă de echipa Madrigal – Cantus Mundi sunt spectacolele „Săptămâna Patimilor”, „Shakespeare – Sunet și Cuvânt”, „Muzica Renașterii Europene”, „Ave Maria” și „Salve Regina”. 

De asemenea, în cadrul programului său de diplomație culturală, Corul Madrigal a prezentat noile filmări ale Imnurilor naționale ale statelor din Uniunea Europeană, oferite drept cadou cu prilejul zilelor naționale. Programul a fost posibil cu sprijinul Senatului României, loc în care Corul Madrigal a inaugurat un nou spațiu concertistic, în cadrul Galei „Madrigal 59”. 

În ceea ce privește încasările instituției, acestea au cunoscut o creștere spectaculoasă, de la 382.000 lei în 2021 la 1.645.000 lei în 2022. Astfel, se înregistrează o creștere de 430 % a veniturilor proprii. Pentru anul 2023, se estimează o creștere a veniturilor cu 50% față de anul 2022i. 

„În 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” împlinește 60 de ani de activitate neîntreruptă și anunță derularea programul aniversar „Madrigal 60”, ce va include o serie amplă de proiecte dedicate celebrării unei moșteniri uriașe: șase decenii de excelență în muzică, diplomație culturală și încredere în schimbarea României prin muzică și cultură. Programul integral al anului aniversar Madrigal 60 va fi făcut public pe data de 15 ianuarie 2023, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.”, au anunțat reprezentanții Corului Madrigal.

Articole Similare

Back to top button