Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri Nationale

Peste 8000 de cadouri distribuite copiilor defavorizați, prin USV, Fundația internațională Teams4U și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Începând de luni, 12 decembrie, timp de două săptămâni, 8000 de cadouri sunt împărțite copiilor care provin din medii defavorizate din județele Suceava, Botoșani și Neamț. Campania se desfășoară ca urmare a colaborării dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Fundația Teams4U din Marea Britanie și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Fundația „Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie”.

Extinzând colaborarea intensă din acest an pentru sprijinirea refugiaților ucraineni, prin Centrul USV de consiliere a refugiaților, coordonat de prof. univ. dr. Mihai Dimian, cele 3 instituții au inițiat o acțiune internațională de amploare. În cadrul acestui proiect, mai mulți copii din Marea Britanie au pregătit cadouri pentru copii din România, din medii defavorizate. Pachetele conțin diverse produse, precum haine, alimente și jucării.

Echipa de voluntari din Marea Britanie, coordonată de Simon Cooke, împreună cu studenți din cadrul USV, coordonați de lector univ. dr. Gheorghe Lucian Pășcuț, având și sprijinul logistic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, prin Fundația „Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie”, reprezentată de Arhimandritul Iustin Tănase, participă în această săptămână la distribuirea de pachete către 4000 de copii ce provin din familii fără posibilități financiare, copii orfani sau cu dizabilități, aflați în diferite centre specializate. Acestora li s-au alăturat Nelu Rotărescu și Daniel Boariu, care asigurară transportul regional al donațiilor, în mod voluntar.

„Acțiunile vor continua și pe parcursul săptămânii viitoare, pentru a răspândi o rază de speranță în rândul altor 4000 de copii din județele Suceava, Botoșani și Neamț”, au transmis reprezentanții USV.

Articole Similare

Back to top button