Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

Sprijin material și financiar pentru persoanele afectate de explozia de la un bloc din Burdujeni, din această dimineață

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis astăzi, 5 decembrie, că, în urma exploziei care a avut loc în această dimineață, în jurul orei 04:30, în Burdujeni, la blocul de locuințe nr. 139, str. Rarăului nr. 4, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Suceava.

Membrii CLSU au hotărât urmatoarele:

  • Asigurarea cazării celor 28 de familii de la cele 2 scări afectate (D și E), în cele 16 apartamente libere ale primăriei și în alte 12 spații închiriate, în apartamente libere sau hoteluri din oraș.
  • Acordarea unor ajutoare financiare de urgență persoanelor evacuate sinistrate, pentru nevoi curente (hrană, îmbrăcăminte).
  • Acordarea de ajutoare financiare de urgență proprietarilor de la blocurile învecinate, care au geamuri sparte la apartamente sau la balcoane, din cauza exploziei.
  • Acordarea de ajutoare financiare de urgență pentru repararea autoturismelor avariate.

La fața locului sunt încă prezente echipe mixte de la primăria municipiului Suceava, de la Direcția Poliție Locală, Serviciul Protecție Civilă, Direcția de Asistență Socială, care inventariază pagubele și discută cu persoanele afectate despre posibilitățile de cazare.

„Municipalitatea va asigura și costurile cu utilitățile la apartamentele primăriei și la locuințele închiriate.

Hotarârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost validată, coform legii, la prânz și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Așteptăm publicarea ei, după care voi convoca Consiliul Loal al Municipiului Suceava într-o ședință de îndată pentru a aproba cele stabilite în Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Suntem alături de cetățenii care au avut de suferit din cauza acestei explozii. Vrem să le oferim condiții de normalitate privind cazarea și viața de zi cu zi în perioada următoare!”, a transmis Ion Lungu.

Articole Similare

Back to top button