Articole GeneraleCulturaEvenimenteIstorie

Gânduri la Sărbătoarea Națională a României – 1 decembrie

Ne adunăm gândurile și emoțiile, așa cum este firesc, atunci când ne pregătim să întâmpinăm ziua cuiva drag. Dar ce poate fi mai drag pentru cineva decât mama și țara, pieptul la care a supt seva vieții și pământul pe care a călcat prima dată, simțind prietenos firul de iarbă, cum îi înfășoară piciorul de copil.

Țara ne așteaptă să venim la ea, de Ziua Ei, fără daruri, fără zorzoane, așa cum mama ne așteaptă în prag, doar să venim, așa cum suntem noi, cei adevărați. Ea ne știe așa cum suntem. Nu ne putem ascunde sub un fals chip, ne-ar cunoaște și nu ne-ar mai deschide brațele ca să ne ia la pieptul ei, ca să plângem fără să ne vadă nimeni. Și atunci când plângi în brațele țării tale auzi și simți strigătele și suflul de luptă al străbunilor tăi, care te-au purtat pe brațe până aici. Ei te-au crescut. Descoperi la pieptul mamei tale, în fiecare clipă, vâltoarea inimilor străbunilor, care au sfințit acest pământ cu sângele lor, pentru ca tu să bagi brăzdarul plugului în el și să culegi bobul însutit.

Păstrează acest pământ așa cum au făcut-o și ei. Ei te-au iubit pe tine, știind că vei veni și vei călca acest pământ. Iubește-ți și tu urmașii – copiii, nepoții și strănepoții, care vor vrea să fie ca și tine român, nu ai nimănui. Vor vrea să calce și ei pământul înierbat proaspăt și primitor al României și nu pulberea ținuturilor nimănui.

Să ne bucurăm azi în România noastră dragă. Să îi urăm La mulți și buni ani Patrie-Mamă. Iar atunci când ne strânge la pieptul ei să ne spovedim de păcatele noastre pe care le-am făcut uitând, nu de puține ori, de ea și să plecăm cu putere și înțelepciune, jurând pe pieptul străbunilor că vom fi mai înțelepți, mai buni, nu ne vom mai vinde român pe român și vom lăsa urmașilor ceea ce am primit: o Românie respectată, liberă, independentă și suverană.

Să nu uităm să ne iubim țara. Patria și părinții nu se vorbesc niciodată de rău!

LA MULȚI ANI ROMÂNIA! LA MULȚI ANI ROMÂNI DIN TOATE ZĂRILE LUMII!

General de brigadă (rez.) dr. Ion BURLUI

Articole Similare

Back to top button