Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteInterneSocialSPORT

Fundația Te Aud România a lansat o carte care promovează sportul de masă ca instrument al schimbării în societate

Gândit ca un ghid de bune practici pentru toți cei care vor să schimbe comunitățile din care fac parte, prin intermediul sportului, cartea „Sport pentru Schimbare” este prima încercare de acest tip de pe piața românească, prin care se urmărește promovarea sportului ca unealtă de impact social. Modelul practic abordat este cel al proiectului „Rugby pentru toți”, implementat de Fundația Te Aud Romania.

Această carte-ghid este un efort colectiv al celor de pe teren, care contribuie la un viitor mai bun pentru copii și adolescenți, dar și al celor care cred cu tărie că sportul este una dintre cele mai înalte forme de educație, care ne pregătește pentru viață.

„Cred foarte tare în puterea sportului și a rugbyului de a face bine în comunitate. Îmi doresc ca ghidul de față să fie un prim pas spre a schimba paradigmele sportului românesc, să încurajeze și să îndemne antrenorii, specialiștii și oamenii implicați în sport, în general, să vizeze și o componentă de impact social în activitățile lor. Poate așa, împreună, vom reuși să contribuim la renașterea sportului de masă românesc.

Le mulțumesc tuturor celor implicați alături de mine în această poveste rugbystică, și în special Federației Române de Rugby, pentru deschiderea arătată mereu față de proiectele mele. Povestea Rugby pentru Toți este povestea noastră, a tuturor celor implicați la firul ierbii, care lucrează cu copiii și tinerii din România. A sosit vremea să ne spunem poveștile, să le promovăm și, împreună, să contribuim la impactul social al sportului în România!”, a declarat Gabriela Popescu, autoarea Ghidului „Sport pentru Schimbare” și președinta Fundației Te Aud România.

Cartea a fost publicată la editura Rentrop&Straton și lansată la București, în prezența reprezentanților Federației Române de Rugby, jucătorilor din lotul național Daniel Plai și Mihai Macovei, oficialilor din Gura Humorului, mentorilor programului „Rugby pentru toți” – Ioan Schiau (Albini Prassa), Dan Suciu (BNR), Valeriu Toma (FRR), Ovidiu Fer, Al Kamara (Wave Division). Lucrarea propune o metodologie clară prin care orice organizație din România, club sportiv sau ONG, poate implementa proiecte similare în comunitate. Mai mult decât atât, prin metoda propusă, rugbyul poate fi înlocuit cu orice alt sport de masă sau altă componentă de educație non-formală.

Ghidul este disponibil aici: https://rugbypentrutoti.ro/descarca-ghid/.

Proiectul „Rugby pentru toți” este unul dintre cele mai complexe programe de educație non-formală prin sport de pe teritoriul întregii țări, la ora actuală. Gândit ca un mecanism anual, proiectul sprijină un număr de 40 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, să își dezvolte abilitățile la cel mai înalt nivel, atât pe terenul de rugby, cât și în afara acestuia.

Articole Similare

Back to top button