Articole GeneraleComunicate de presaPoliticSocialStiri Locale

Deputatul Gheorghe Șoldan: „65 de milioane de lei vor fi acordate pentru creșterea gradului de siguranță la Aeroportul Suceava”

Deputații PSD Gheorghe Șoldan și Eugen Bejinariu au participat miercuri, 23 noiembrie 2022, la invitația lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, la semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Printre lucrările de modernizare care urmează să fie executate la aeroportul din Suceava se numără realizarea drumului perimetral și achiziționarea de sisteme de siguranță și securitate, echipamente pentru controlul de securitate al pasagerilor și bagajelor, echipamente pentru întreținerea suprafețelor de mișcare și echipamente de deszăpezire. Termenul de finalizare a acestor lucrări îl reprezintă finalul anului 2023.

Din 2024, vom avea la Suceava un aeroport complet modernizat care va oferi un grad înalt de siguranță tuturor pasagerilor. Sunt convins că acest lucru va contribui la dezvoltarea județului nostru și va face ca Suceava să aibă unul dintre cele mai importante și sigure aeroporturi din țară, mai ales în contextul în care România se pregătește să adere la spațiul Schengen.

Acest lucru este posibil datorită implicării guvernării PSD în sprijinirea proiectelor de infrastructură, o atenție deosebită fiind acordată Moldovei și în mod special județului Suceava.

Îi mulțumesc domnului Sorin Grindeanu pentru că a fost extrem de deschis în a accepta argumentele mele și ale colegilor mei din PSD de a sprijini toate proiectele de dezvoltare pentru județul Suceava și pentru suceveni”, a declarat deputatul Gheorghe Șoldan.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 65 de milioane de lei, respectiv 13 milioane de euro.

Articole Similare

Back to top button