Articole GeneraleEvenimenteStiri Locale

Ziua Bucovinei, marcată de Consiliul Județean Suceava, prin mai multe evenimente

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că pe 28 noiembrie, cu ocazia Zilei Bucovinei, CJ organizează mai multe evenimente, unele fiind în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava.

Astfel, luni, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 09:00, Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ Suceava va găzdui o ședință solemnă cu ocazia, ocazie cu care se va citi Declarația de Unire a Bucovinei cu Țara. În cadrul aceluiași eveniment, Monica Terteliu-Băițan și Roxana Filip, medici la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conf. univ. dr. Andrei Lobliuc de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, precum și sportivii suceveni Geanina-Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Andrei Cîmpan, Ionela-Livia Cozmiuc, Maria-Magdalena Rusu și Maria Tivodariu vor fi numiți cetățeni de onoare ai județului Suceava.

„Vom depune, apoi, jerbe de flori la bustul lui Iancu Flondor din zona Palatului Administrativ și vom participa la dezvelirea bustului generalului Iacob Zadik, încă o personalitate care a avut un rol important în Unirea Bucovinei cu România”, a transmis Gheorghe Flutur.

La ora 11:00 este programată inaugurarea Monumentului „Turnul Unirii” de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Suceava, un moment coordonat de preotul Viorel Ioan Vârlan, iar la 13:00 președintele CJ Suceava va participa la un eveniment organizat la Mitocu Dragomirnei, fosta localitate de graniță între Bucovina și vechiul Regat.

Tot pe 28 noiembrie, la ora 15:00, vor fi premiați elevi din învățământul preuniversitar din județul Suceava, cu rezultate deosebite, ocazie cu care elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” vor susține un program artistic.

Programul manifestărilor de Ziua Bucovinei se încheie la ora 18:00, odată cu aprinderea luminilor din bradul de Crăciun, situat în centrul municipiului, și spectacolul susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Articole Similare

Back to top button