Articole GeneraleSPORTStiri

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022

David Popovici a fost declarat cel mai bun înotător al anului 2022, de către cea mai prestigioasă publicație dedicată natației, revista Swimming World Magazine.

În acest an, sportivul român a scris istorie, câștigând câte două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație – seniori (Budapeste) și Campionatul European – seniori (Roma), trei medalii de aur și una de argint la Campionatul Mondial pentru juniori (Lima) și patru medalii de aur și una de argint la CE de Natație pentru juniori (Otopeni). Numărul din decembrie al revistei va trata pe larg performanțele lui David și povestea sa.

„Este prima oară în istorie când un înotător român primește această nominalizare. David Popovici intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câștigător la masculin (2021 și 2019) a fost americanul Caeleb Dressel”, precizează reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo București, la care David Popovici este legitimat.

În perioada 13 – 18 decembrie 2022, David va participa la Campionatele Mondiale în bazin scurt (25 metri), care se vor desfășura la Melbourne, Australia.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button