Articole GeneralePoliticStiri Locale

Ion Lungu: „Am stabilit mai concret Foaia de parcurs pentru depunerea proiectelor europene pe POR 2021-2027”

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat luni, 7 noiembrie, în Piatra Neamț, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, la o discuție premergătoare pentru accesarea de fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, în perioada 2021-2027.

Subiectul principal abordat a fost posibilitatea aprobării Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană la nivelul Zonei Urbane Funcționale. „Ni s-a sugerat să așteptăm finalizarea consultanței întocmită de firma de consultanță Jaspers pentru ADR Nord Est, pentru accesarea fondurilor europene în exercițiul financiar 2021-2027”, a precizat primarul Sucevei.

De asemenea, au fost trecute în revistă proiectele pentru care municipalitatea dorește să obțină finanțate prin Axele Prioritare 2, 3, 4, 6 și 7. Valoarea totală estimată a proiectelor pregătite pentru finanțare pe aceste priorități se ridică la 75,55 milioane euro.

Ion Lungu a transmis că una dintre veștile bune este faptul că, la Axa Prioritară 6 – „O regiune educată”, se vor putea depune proiecte pentru transport electric pentru elevii din zonele marginalizate. Proiectele de digitalizare pentru scoli vor putea fi accesate prin Axele Prioritare nr. 2 – „O regiune mai digitalizată” și 6 – „O regiune mai educată”.

„A fost o discuție utilă, am stabilit cât mai concret Foaia de parcurs a etapelor pentru depunerea proiectelor europene pe Programul Operațional Regional în perioada 2021-2027. Sperăm să putem depune, începând din anul 2023, proiecte pentru finanțare pe POR la ADR Piatra Neamț”, a concluzionat primarul municipiului Suceava.

Articole Similare

Back to top button