Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Festivalul Les Films de Cannes a Suceava are loc în perioada 11-13 noiembrie, la Cinema Modern

Festivalul Les Films de Cannes revine anul acesta la Suceava cu o nouă selecție a filmelor de la Cannes și din cele mai importante festivaluri din lume. Cea de-a V-a ediție a festivalului Les Films de Cannes à Suceava va avea loc între 11 și 13 noiembrie 2022, la Cinema Modern.

An de an festivalul continuă să strângă tot ce e mai bun din cinema-ul internațional și să-l stimuleze pe cel național. „Tonul se dă la Cannes, unde nu există ani slabi, ci fabuloși și „doar” extraordinari. Cel mai mare festival de film din lume a reușit, de-a lungul timpului, să reunească o selecție impresionantă din toate genurile și din toate colțurile lumii, care să surprindă și să răscolească publicul”, transmit organizatorii. Așadar, și selecția din acest an de la LFDC Suceava este una cu adevărat entuziasmantă.

De la an la an, festivalul a devenit mai ambițios, mai aventuros, pentru că nimic nu e mai puternic decât imaginea în mișcare. „Am devenit interesat de regia de film pentru că imaginea e foarte, foarte puternică atunci când vine vorba de schimbarea comportamentului uman”, spune regizorul suedez Ruben Östlund, laureat cu Palme d’Or în 2022 pentru „Triangle of Sadness”, o capodoperă care va fi prezentată în premieră în cadrul Les Films de Cannes à Suceava 2022.

Evenimentul se va desfășura în prezența criticului de film Irina-Margareta Nistor și a actorilor Șerban Lazarovici și Judith State. Cei doi joacă rolurile personajelor principale în „Metronom” și „R.M.N.”, cele două filme românești din Competiția de la Cannes de anul acesta, care vor rula și în fața publicului sucevean, în perioada 11-13 noiembrie 2022.

Intrarea la eveniment este liberă.

Programul festivalului Les Films de Cannes a Suceava 2022, ediția a V-a:

Vineri, 11 noiembrie 2022

16:00 – „Close” – Grand Prix (Ex-Aequo), Cannes 2022

18:30 – „Tori et Lokita” – Premiul aniversar, Cannes 2022

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022

14:30 – „Flee” – Selecția oficială, Cannes 2020

16:30 – „Holy Spider” – Premiul pentru cea mai bună actriță, Cannes 2022

19:00 – „Metronom” – Premiul pentru regie, Un Certain Regard, Cannes 2022 + Q&A cu Șerban Lazarovici

Duminică, 13 noiembrie 2022

14:00 – „Un Beau Matin”– Quinzaine des Réalisateurs, Cannes 2022

16:30 – „Triangle of Sadness” – Palme d’Or, Cannes 2022

19:30 – „R.M.N.” – În Competiție, Cannes 2022 + Q&A cu Judith State

Pe website-ul www.filmedefestival.ro și pe pagina de Facebook Les Films de Cannes à Suceava sunt disponibile mai multe detalii despre filmele anunțate și programul festivalului. Link către evenimentul de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/882205002944704.

Festivalul Les Films de Cannes à Suceava este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului, inspirat de UniCredit Bank, realizat cu sprijinul: Groupama, Sun Wave Pharma.

Proiect cultural finanțat de: Centrul Naţional al Cinematografiei, Europa Cinemas

Parteneri: Restaurant EKER, Sirtisa Consulting, Ferovali

Parteneri media locali: Radio AS Suceava, Crai Nou, Monitorul de Suceava, Intermedia, Bucovina TV, Radio Top 91

Parteneri media principali: Radio Guerrilla, TVR, Agerpres

Parteneri media naționali: Cinemagia, Zile și Nopți, Cinemap, Films in Frame, Ziarul Metropolis, Film Menu, IQ Ads, Smark, RFI, Elle, Igloo, Urban.ro, A List Magazine, LiterNet, Radio România Cultural

Local, evenimentul este organizat de Asociația Creativ AS, în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local Suceava, iar organizatorii generali sunt Asociația Cinemascop și Voodoo Films.

Articole Similare

Back to top button