Articole GeneraleComunicate de presaStiri Locale

Campania „Plata cu PET” se desfășoară la Suceava, între 4 și 8 noiembrie

Caravana „Plata cu PET” ajunge în Suceava! În perioada campaniei, PET-urile, dozele de aluminiu și ambalajele de sticlă sunt monedă de schimb pentru produse proaspete de la producătorii locali.

În perioada 4 – 8 noiembrie, la hipermarketul Carrefour de pe Calea Unirii, nr. 27B, sucevenii au posibilitatea de a plăti cu PET-uri, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă. În cadrul proiectului, doritorii introduc deșeurile în stația de colectare și vor primi în schimb fructe și legume românești. Cantitatea se dublează, pentru r-PETURI-le Dorna.

Organizatorii au precizat că ambalajele sunt stocate de către un RVM (Reverse Vending Machine). „Acestea sunt echipamente inteligente care au o tehnologie de colectare separată și reciclare a mai multor tipuri de materiale.”

Totodată, participanții se pot înscrie la o tombolă națională cu premii prietenoase cu natura și se pot bucura de reduceri pentru apa DORNA: la achiziția a 5 sticle Dorna Kids sau Dorna Izvorul Alb la 2L primesc una gratuit!

Campania Plata cu PET a fost lansată de către Carrefour România, în parteneriat cu Coca-Cola HBC și GreenPoint Management, cu susținerea GreenPC Ambalaje, Financiar Recycling, Professional Recycle și Envipco România.

Plata cu PET a fost lansată în premieră de Carrefour România în anul 2019, ca parte din programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic. În primele ediții, sucevenii au colectat peste peste 5800 de PET -uri, în schimbul a 10 tone de fructe și legume românești de la producătorii locali. 

„Ca lider de piață, încercăm să colaborăm cu furnizorii, consumatorii și întreaga comunitate pentru a dezvolta practici care pot îmbunătăți calitatea vieții. Credem cu tărie că, prin educarea consumatorilor referitor la consumul responsabil de plastic și prin transformarea acestuia în monedă de schimb, vom ajuta clienții să adopte obiceiuri mai bune. Mai mult, anul acesta ne dorim să continuăm demersurile asupra economiei circulare, iar prin introducerea Mașinilor Automate Reversibile, ne dorim să arătăm societății faptul că printr-un comportament responsabil, putem aveam parte de un mediu mai bun, mai curat,” a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv Carrefour România.

„Profesionalismul este una dintre principalele noastre valori. Alături de Carrefour și Plata cu PET suntem de părere că vom reuși să protejăm natura și să reducem impactul negativ asupra mediului. Cuvintele cheie care ne definesc sunt Colectarea și Reciclarea, atribute ale acestei campanii. Fiind unul dintre cei mai importanți reciclatori de PET din România, suntem siguri că prin asocierea cu această campanie, vom face o schimbare mai bună în România.” a adăugat Mihail Moloiu, Manager General Professional Recycle.

Articole Similare

Back to top button