Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” participă la Festivalul Național de Teatru 2022 cu două spectacole

Festivalul Național de Teatru se va desfășura în acest an la București, în perioada 5-13 noiembrie. Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava este selectat să participe la acest important eveniment de profil cu două spectacole – MÜNCHAUSEN și ÎNTOARCEREA ACASĂ.

Astfel, pentru ediția cu numărul 32 a FNT, teatrul sucevean va fi reprezentat:

  1. la secțiunea „GRANIȚE FRAGILE – Teritorii hibride fragmentate”, de spectacolul MÜNCHAUSEN de Alexa Băcanu, în regia lui Ovidiu Caița, scenografie și grafică live de Sebastian Rațiu, video design -Mihai Nistor, sound design – Nelu Zlei.
  2. la secțiunea „ISTORII FLUIDE – Macro-istorii. Societăți fragmentate”, de ÎNTOARCEREA ACASĂ de Matei Vișniec, dramatizarea Ágnes Kali, regia Botond Nagy, scenografia Andreea Săndulescu, muzica originală și sound design Claudiu Urse, light și video design Cristian Niculescu, coregrafia George Pop.

Spectacolul MÜNCHAUSEN este programat la Sala Atelier a TNB, în zilele de 9 și 10 noiembrie.

Biletele se pot achiziționa atât online (https://www.mystage.ro/spectacole/munchausen-3663), cât și de la casa de bilete centralizată a TNB (unde contravaloarea biletelor se va putea plăti doar numerar), după următorul program: luni: 10.00-16.00, marți-duminică: 10.00-19.00.

Spectacolul ÎNTOARCEREA ACASĂ va putea fi urmărit la Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului Bulandra, în data de 11 noiembrie.

Biletele se pot achiziționa atât online (https://www.eventim.ro/…/intoarcerea…/event.html și https://www.blt.ro/intoarcerea-acasa-suceava.html), cât și de la casele de bilete ale teatrului: Sala „Liviu Ciulei” (Izvor) din Bld. Schitu Măgureanu, nr. 1 și Sala „Toma Caragiu” (Icoanei) din Str. Jean Louis Calderon 76A, deschise de luni până duminică, în intervalul orar 12.00-20.00.

Selecția FNT 2022 a presupus un proces foarte riguros, la standarde ridicate, iar faptul că Teatrul Municipal „Matei Vișniec” este selectat la FNT 2022 cu două spectacole demonstrează calitatea spectacolelor noastre. Invităm pe această cale toți prietenii teatrului sucevean care se află în București la cele două spectacole ale noastre”, transmit reprezentanții instituției din Suceava.

De asemenea, publicul care nu poate ajunge la București, este așteptat la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava la cele două reprezentații care se vor juca înainte de plecarea echipei la FNT, după cum urmează:

-spectacolul „MÜNCHAUSEN ” este programat în data de 4 noiembrie, ora 19:00

-spectacolul „ÎNTOARCEREA ACASĂ” este programat în data de 6 noiembrie, ora 19:00

Pentru spectacolele jucate la Suceava, biletele se găsesc la casieria teatrului sau online, pe www.blt.ro.

Festivalul Național de Teatru (FNT) este un proiect cultural produs de Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, și finanțat de Ministerul Culturii.

Articole Similare

Back to top button