Articole GeneraleStiriStiri Locale

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, în vizită oficială în Cipru

Primarul Municipiului Suceava, Ion lungu, se află, în aceste zile, într-o vizită oficială în Cipru.

Acesta a anunțat că duminică, 23 octombrie 2022, a participat la slujba religioasă la Biserica românească Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Tamasos, Cipru. Cu acest prilej, după slujbă, Ion Lungu a discutat cu Ambasadorul României în Cipru, Excelența Sa, Dan Mihalache, dar și cu membrii comunității românești din zona Nicosia.

„Am discutat despre eforturile pe care le fac autoritățile locale din România pentru a crea condiții cât mai bune celor din diaspora care vor sa se întoarcă acasă. Am avut parte de o primire călduroasă. I-am felicitat că au păstrat credința strămoșească și că și-au construit o biserică românească!”, a transmis primarul Municipiului Suceava.

Luni, 24 octombrie, primarul Ion Lungu a vizitat sediul Ambasadei României în Cipru și a discutat cu Excelența Sa, Dan Mihalache, despre problemele românilor din Cipru, dar și despre proiectele municipalității sucevene și posibilitățile de colaborare în cadrul unor inițiative comune.

„I-am prezentat proiectele municipalității, strategia de a atrage a fondurilor europene și am stabilit să facem parteneriate culturale cu Ambasada anul viitor, să promovăm municipiul Suceava din punct de vedere turistic în Cipru. Ciprul este o țară a Uniunii Europene care are un potențial turistic dezvoltat. Sunt convins că vom reuși să facem schimburi de experiență importante”, a adăugat primarul municipiuluI Suceava.

Articole Similare

Back to top button