Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimente

O nouă ediție a Festivalului de toamnă „Legănare de Vânt”, organizată de Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava

O nouă ediție a Festivalului de toamnă „Legănare de Vânt” a avut loc joi, 20 octombrie 2022, la Centrul Multifuncțional din Ițcani. În cadrul evenimentului, elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Ghica Voievod” Suceava și preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal 7 și Grădinița cu Program Normal 8 au susținut diverse momente artistice.

„Pe ritmuri melancolice sau pline de dinamism, participanții au defilat, au dansat, au cântat, au recitat poezii, au pus în scenă dramatizări încărcate de esență, iar costumațiile viu colorate au încântat privirile spectatorilor”, au transmis organizatorii festivalului.

Evenimentul s-a remarcat atât prin varietatea momentelor artistice, cât și prin amenajarea specifică a sălii de spectacol. Lucrările plastice ale școlarilor, împreună cu cele ale prof. Răzvan Horobeț, au înfrumusețat salonul de expoziție.

Finalul festivalului a produs multă fericire în rândul micilor participanți. Aceștia s-au bucurat de zecile de baloane colorate, dar și de surprizele dulci oferite de organizatorii evenimentului. Activitatea a fost coordonată cu multă migală de către consilierul educativ al școlii Gimnaziale „Grigore Ghica Voievod”, doamna Corina Stavnic, și directorul instituției, doamna Marlena Moscal, alături de cadrele didactice implicate în proiect.

Proiectul a reprezentat ocazia perfectă de întâlnire a copiilor, părinților și cadrelor didactice, într-o lume a fanteziei și a inocenței, a armoniilor pline de vitalitate, a culorilor îndrăznețe, conferind întregii activități extrașcolare nu doar un caracter recreativ, cât, mai ales, unul cu puternice valențe formative.

„În fiecare an, în luna octombrie, unitatea noastră școlară celebrează frumusețea și bogăția toamnei printr-un Proiect-Festival, în cadrul căruia preșcolarii și școlarii își dezvoltă impulsul creativ. Sub îndrumarea harului cadrelor didactice s-au educat totodată tinerele vlăstare spre a-și dezvolta gustul pentru frumos, a aprecia și realiza creații artistice”, a transmis Corina Stavnic.

Articole Similare

Back to top button