Articole GeneraleComunicate de presaInterneSocial

Asociația de Ecoturism din România lansează campania „Fii un Eco-Erou pentru comunitatea ta!”

Asociația de Ecoturism din România (AER), în parteneriat cu Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, Asociația de Turism Retezat și Asociația Măgura Ecoturistică, lansează campania „Fii un Eco-Erou pentru comunitatea ta!”.

Prin exemplul propriu, al unor acțiuni cotidiene, oricine poate participa la provocarea de a gestiona cât mai bine deșeurile în gospodărie. În același timp, organizațiile atrag atenția pe paginile de Facebook asupra faptului că implicarea fiecăruia în efortul de a menține o natură curată și o zonă turistică atractivă este foarte importantă.

Organizatorii campaniei precizează că un Eco-Erou este oricine are grijă de mediu, asumându-și o relație mai responsabilă cu gunoiul. Proiectul le oferă Eco-Eroilor ocazia de a-și relata succesele prin intermediul social media, astfel încât să îi inspire pe ceilalți în lupta cu indiferența în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător.

Cum funcționează campania? Un Eco-Erou va da share unor bune practici în gestionarea gunoiului (sortare, reciclare, compost) și va nominaliza un vecin să documenteze (foto sau video) cum reușește să le aplice în propria gospodărie. Galeria cu bune practici este disponibila aici: https://www.facebook.com/TaraDornelor/photos/pcb.3354424251445697/3354423314779124/

„Campania face parte din proiectul PET România – Pentru Eco și Turism – o inițiativă civică de curățare a naturii din România și semnalează problema deșeurilor nedegradabile care sunt abandonate în zonele naturale și care nu ajung să intre într-un sistem de colectare sau reciclare corespunzător. Astfel, România pierde ca imagine de destinație turistică și mai ales ecoturistică, cu repercusiuni economice și sociale la nivel național și local. Proiectul  include 3 zone pilot: Țara Dornelor, Țara Hațegului – Retezat și Zărnești – Piatra Craiului”, adaugă organizatorii proiectului.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile la adresa https://pet.asociatiaaer.ro/obiective-si-activitati/.

Articole Similare

Back to top button