Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri Locale

Acțiune pentru siguranța elevilor, desfășurată, în perioada 20 – 22 septembrie, de Poliția Municipiului Suceava

În perioada 20 – 22 septembrie 2022, zilnic, între orele 09:30 și 21:00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost inițiată și organizată o acțiune, în sistem integrat, pe raza de responsabilitate în mediul urban și rural. Printre scopurile urmărite se numără creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, asigurarea protecției unităților de învățământ, prevenirea delicvenței juvenile, în incinta și în zonele adiacente școlilor, precum și a absenteismului școlar.

La acțiune au participat 41 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava, 5 polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară – Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, 2 polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, dar și 4 jandarmi și 9 polițiști locali din Suceava și Șcheia.

Autoritățile au demarat această acțiune și au luat măsuri pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale de către elevi, creșterea gradului de asigurare a pazei și protecției bunurilor aparținând unităților de învățământ, prevenirea cazurilor de absenteism școlar, prevenirea și combaterea vânzării de produse din tutun și băuturi alcoolice minorilor, identificarea persoanelor care comercializează ilegal produse in tutun, alcool, etc., identificarea și prinderea persoanelor care comit furturi (din buzunare, de/din mașini, marfă, produse), verificarea legalității documentelor de proveniență a produselor comercializate.

Au fost verificate 16 unități de învățământ și au fost organizate 12 ședințe în școli.

Au fost controlate 22 de societăți comerciale din zona unităților de învățământ și au fost verificate 20 de baruri.

Au fost legitimate 574 de persoane, 34 dintre acestea fiind atenționate sau sancționate cu privire la diferite abateri și atitudini comportamentale.

„Reamintim că siguranța copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinți, bunici sau reprezentanți ai instituțiilor abilitate să prevină delicvența juvenilă și să combată orice situație ce ar putea contribui la victimizarea minorilor. Școala este mediul dedicat învățăturii, dar și socializării. Mediul școlar trebuie să fie unul sigur, lipsit de violență fizică sau psihologică și, pentru că educația începe de acasă și se continuă la școală, este util să existe o comunicare deschisă între părinți, copii, școală și celelalte autorități”, transmit reprezentanții IPJ Suceava.

Articole Similare

Back to top button