Articole GeneraleComunicate de presaEvenimenteSocialStiri Locale

Acțiune de ecologizare, organizată pe 17 septembrie în județul Suceava, în cadrul proiectului „Let’s Do It Romania”

Asociația BIOSILVA, în parteneriat cu Asociația Institutul Bucovina, se alătură și în acest an mișcării sociale Let’s Do It Romania. Organizatorii Zilei de Curățenie Națională, programată să înceapă sâmbătă, 17 septembrie 2022, de la ora 10:00, pe Esplanada Casei de Cultură din Suceava, lansează un apel către voluntarii dornici să se implice în noua ediție a acestui proiect. Aceștia sunt rugați să completeze formularul disponibil la adresa https://membership.letsdoitromania.ro/.

Distribuirea materialelor necesare (saci menajeri și mănuși) se va face la sediul de lucru al Asociației BIOSILVA din strada Zamca, nr.17, Suceava, începând cu data de 14 septembrie 2022, între orele 10:00 și 16:00, în funcție de numărul de voluntari estimat în urma completării formularelor de înscriere.

Toți voluntarii înscriși în campania de ecologizare Let’s Do It Romania vor primi diplome de participare, iar cadrele didactice vor beneficia de adeverințe, în semn de recunoștință pentru implicarea și participarea acestora la Ziua Națională de Curățenie.

„Ediția 2021 a evenimentului a reunit peste 13.000 de participanți din comunitățile sucevene, uniți pentru un scop comun: o planetă mai curată și mai puțin poluată. Pe parcursul acțiunii, grupurile de voluntari s-au deplasat în mai multe zone din marile orașe și localitățile limitrofe, colectând tone de deșeuri aruncate la întâmplare în natură”, au precizat organizatorii locali ai evenimentului.

Potrivit Asociației Let’s Do It Romania, proiectul este susținut în acest an de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Apele Române și Romsilva. Manifestarea a ajuns la ediția cu numărul 13, iar până în prezent peste 190 de țări din întreaga lume s-au alăturat mișcării. În Suceava, campania de ecologizare este prezentă și în mediul online, pe pagina de Facebook Let’s Do It Suceava, acolo unde voi fi transmise detaliile organizatorice și fotografiile primite de la participanții din toate colțurile județului.

Articole Similare

Back to top button