Articole GeneraleStiriStiri Locale

Arhitectul Bogdan Adomniței și instructorul de pilotaj Marcel Iliese și-au pierdut viața în urma unui accident aviatic la Gălănești

Duminică, 11 septembrie 2022, în jurul orei 19:30, a fost anunțată, prin apel la 112, prăbușirea unui avion de mici dimensiuni pe raza localității Gălănești, în zona Hurjuieni. Din informațiile inițiale, rezulta faptul că două persoane au decedat în urma incidentului.

Din nefericire, cele două decese au fost confirmate. „În momentul când am ajuns la fața locului, aeronava era prăbușită la pământ, iar două persoane erau în afara acesteia, din păcate, ambele cu leziuni incompatibile cu viața”, a declarat cpt. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava.

Victimele sunt instructorul de zbor Marcel Iliese și arhitectul sucevean Bogdan Adomniței. Marcel Iliese era unul dintre cei mai cunoscuți instructori din zbor din România și un pilot experimentat. Bogdan Adomniței a fost arhitect, proiectant și inginer constructor. Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că va propune ca tânărului arhitect să îi fie acordat, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al orașului Suceava. „Era un arhitect din noua generație, un bun specialist și un mare OM. Și-a pus amprenta pe proiecte importante din orașul nostru, și mă opresc la a da două exemple: în primul rând, reabilitarea clădirii primăriei prin fonduri europene, și realizarea Sălii Unirii de la Consiliul Județean Suceava. Lucra la proiecte importante pentru municipalitate. Și-a iubit mult orașul”, a transmis Ion Lungu.

Articole Similare

Back to top button