Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteInterne

TEDxAreni – În căutarea autenticității, primul eveniment TEDx desfășurat fizic la Suceava, are loc pe 1 octombrie

Echipa TEDxAreni anunță organizarea primului eveniment de tip TEDx desfășurat în format fizic în județul Suceava. Conferința va avea loc sâmbătă, 1 octombrie 2022, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

Conferințele TEDx invită persoane relevante în domeniile în care activează și îi provoacă să țină un discurs de maxim 18 minute. Evenimentul de la Suceava reunește speakeri naționali, precum Dan Negru, Daniela Zeca Buzura, Ancuța Bodnar sau Alex Nedea. Tema evenimentului va fi „În căutarea autenticității”.

Astfel, discursurile și poveștile invitaților aduc în prim-plan ideea de a fi autentic, de a avea și a respecta o identitate inspirată din circumstanțele sociale și cultura din care facem parte. Speakerii invitați sunt oameni cu merite deosebite din cultura Românească, jurnaliști, prezentatori TV, antreprenori, campioni olimpici, voluntari cu rezultate extraordinare. 

Tema este foarte relevantă pentru noi, deoarece simțim că trăim într-o lume a copy-paste-ului, o lume în care suntem tot mai influențați de trenduri și îndepărtați de identitate și cultură. Sperăm ca acest eveniment să poată inspira și influența o schimbare pozitivă în această dinamică”, declară Ștefan Derscariu, curatorul TEDxAreni.

Gazda evenimentului va fi Ștefania Cîrcu, actriță și prezentatoarea emisiunii „Starea Nației de vacanță”, originară din Cajvana, județul Suceava, cea care va modera evenimentul și îi va introduce pe scena TEDxAreni 2022, printre alții, pe:

Dan Negru – prezentator de televiziune celebru pentru succesul în televiziune și pentru longevitatea audiențelor TV înregistrate de-a lungul carierei.

Alex Nedea – jurnalist de investigații cu aproape 20 de ani de experiență în presa scrisă și în televiziune.

Mihaela Nabăr – directorul executiv al World Vision România, organizație care luptă să asigure acces la o educație de calitate pentru toți copiii, indiferent de mediul unde trăiesc, și să prevină abandonul școlar.

Bogdan Rădulescu – co-fondatorul UNTOLD Universe și Head of Partnerships and New Business la UNTOLD și Neversea.

Daniela Zeca Buzura – prozatoare, eseistă, critic literar, conferențiar la Universitatea din București și realizatoare de emisiuni radio și TV. În perioada 2004-2012 a ocupat funcția de director al postului de televiziune TVR Cultural.

Horațiu Silviu Ilea – etonolog și curator la Muzeul Național al Țăranului Român din București. Originar din Câmpulung Moldovenesc, tânărul promovează valorile autentice ale zonei.

Ancuța Bodnar – campioană olimpică la canotaj, medaliată cu aur în proba de dublu vâsle feminin la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Simona Radiș.

Pentru a afla mai multe detalii despre speakerii confirmați la TEDxAreni 2022, dar și despre alte surprize ce vor fi anunțate în curând, puteți accesa pagina de Facebook https://www.facebook.com/TEDxAreni și site-ul https://www.tedxareni.com/, de unde pot fi achiziționate și biletele.

Organizatorii au precizat că în anul 2020 s-a desfășurat o ediție online a evenimentului, care a avut tema „Moving Forward” și a constat într-un stream pe Facebook, pe paginile TEDxAreni, Magic FM și Rock FM. Evenimentul din acest an este primul eveniment fizic și este posibil mulțumită partenerilor: Global Design, Assist Software, Iulius Mall Suceava, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” și Radio Rock FM. 

Articole Similare

Back to top button