Articole GeneraleSocialStiriStiri Locale

Proiect pentru creșterea gradului de securitate și siguranță la Aeroportul „Ștefan cel Mare”, inițiat la Consiliul Județean Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat miercuri, 24 august 2022, că a fost inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Creșterea gradului de securitate și siguranță la R.A. Aeroportul Ștefan cel Mare-Suceava”.

„Continuăm să facem pași concreți pentru dezvoltarea infrastructurii aferente Aeroportului Ștefan cel Mare din Suceava. Implementarea acestui proiect urmărește menținerea și creșterea gradului de siguranță și securitate al operațiunilor aeriene, pasagerilor și bagajelor, asigurarea securității traficului aerian, procesarea pasagerilor și a aeronavelor conform capacităților construite și a programelor de zbor, obținerea unor costuri de operare minime, un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător și creșterea calității serviciilor oferite de către aeroport”, a precizat Gheorghe Flutur.

Obiectivele specifice proiectului sunt construirea drumului perimetral, în incintă, cu o lungime de 6388 m, la care se va adăuga lungimea drumurilor laterale de acces la porți, construirea unui gard perimetral inteligent, cu o lungime de 7700 m, construirea unei clădiri-dispecerat pentru securitate de 598 mp, achiziționarea unui sistem de securitate extins și armonizat, precum și a echipamentelor de securitate, achiziționarea unei autospeciale de aerodrom pentru stins incendii, a unui grup electrogen și sursă neîntreruptibilă pentru alimentarea balizajului de obstacolare clădiri și a terminalului existent, a unui echipament pentru întreținerea zonelor de siguranță, a unui utilaj cu grup electrogen și pilon de lumină pentru deservire poziție izolată de parcare și a unei autofreze de zăpadă pentru pistă, căi derulare și platforme aeroportuare. Sistemele noi vor fi compatibile cu cele deja existente și capabile să lucreze interconectate.

Conform Studiului de fezabilitate, s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv va fi necesară suma de 65.128.305,95 lei.

Articole Similare

Back to top button