Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

Wizz Air alocă două aeronave bazei de la Suceava, introduce cinci rute noi și crește frecvența a trei rute existente

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, a anunțat miercuri, 17 august 2022, deschiderea unei baze noi în Suceava, extinzându-și astfel operațiunile în România. Odată cu alocarea a două noi aeronave moderne Airbus A321neo, compania aeriană oferă acum 11 rute de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava către 7 țări.

Cele cinci rute noi au ca destinații Paris-Beauvais (Franța), Bruxelles-Charleroi (Belgia), Veneția-Treviso (Italia), Larnaca (Cipru) și Eindhoven (Olanda). Biletele pentru noile rute sunt deja disponibile online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil, începând cu 24,99 EUR / 119 RON.

Începând cu 15 decembrie, românii pot călători de la Suceava la Paris-Beauvais în zilele de joi și sâmbătă. O zi mai târziu, pe 16 decembrie, vor începe zborurile din Suceava către Bruxelles-Charleroi în fiecare luni, miercuri și vineri, iar spre Veneția-Treviso în fiecare luni și vineri. În plus, începând cu 17 decembrie, pasagerii pot călători către Larnaca și Eindhoven, ambele cu plecare în zilele de marți și sâmbătă.

Wizz Air continuă să-și extindă operațiunile în întreaga rețea, pe măsură ce alocă mai multe aeronave și recrutează însoțitori de zbor. Cu rute în toată Europa, românii vor putea călători prin aceste noi zboruri Wizz Air la tarife reduse către unele dintre cele mai importante centre urbane din Europa, precum și spre destinații de vacanță. Pe lângă aceste piețe, Wizz Air mărește și frecvența a trei rute ce operează din Suceava. Frecvența zborurilor către Bologna va fi mărită la 3 zboruri pe săptămână, Milano-Bergamo la 7 zboruri și Roma-Fiumicino la 5 zboruri.

Deschiderea noii baze de la Suceava, împreună cu alocarea a două aeronave Airbus A321neo, va oferi un impuls economiei locale prin crearea a 100 de locuri de muncă directe, cu compania aeriană, și a 600 de locuri de muncă indirecte.

„Suntem încântați să anunțăm astăzi deschiderea bazei noastre de la Suceava și alocarea a două aeronave moderne Airbus A321neo, care vor sprijini operațiunile pe cinci rute noi cu plecare din frumosul oraș al Sucevei. Acest anunț marchează o etapă importantă pentru rețeaua noastră din România, care include acum 11 rute cu plecare din Suceava, către 7 țări. Pe măsură ce continuăm să ne extindem rețeaua în România, anunțul ne susține strategia de creștere și angajamentul de a oferi tarife ultra-reduse către destinații diverse din Europa. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bordul zborurilor noi și al celor existente, cu plecare de la noua noastră bază din Suceava!”, a transmis Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air, în cadrul conferinței de presă de la evenimentul din Suceava.

Ioan Măriuța, director general al Aeroportului Internațional Ștefan cel Mare Suceava, a declarat: „Deschiderea bazei operaționale Wizz Air la Aeroportul Suceava, cu siguranță, reprezintă un pas important în dezvoltarea aeroportului, dar și a zonei pe care acesta o deservește. Creșterea numărului de operațiuni și diversificarea portofoliului de destinații vor aduce efecte benefice pentru mediul de afaceri, turism, dar vor duce și la crearea de noi locuri de muncă prin diversificarea activităților aeronautice în zonă. Succesul de care ne bucurăm pe destinațiile pe care le operează deja Wizz Air pe Aeroportul Suceava demonstrează faptul că există cerere și interes din partea întregii comunități deservite. Mulțumim Wizz Air pentru încredere! Sperăm să fie un parteneriat de lungă durată și benefic pentru ambele părți.”

Articole Similare

Back to top button