Articole GeneraleCultura

Învie Tradiția, un concept de inspirație în arta populară românească

Învie Tradiția este un proiect inedit, un spațiu fizic și virtual care promovează tradițiile și obiceiurile românești, afacerile meșteșugarilor și pe ale celor care păstrează vii meserii vechi de sute de ani. Învie Tradiția este, în primul rând, cel mai mare magazin de artizanat prezent atât în mediul online, cât și în sediul fizic din București.

Pe lângă produsele de artă populară românească, clienții au parte o incursiune în timp, în cămara bunicilor și a străbunicilor sau în universul gastronomic al acestei țări. Este un adevărat periplu în artizanatul românesc, cu obiecte unice, adunate de-a lungul a 5 ani de activitate.

Proiectul este unul național de susținere a artei populare și a meșteșugului popular autohton. Își propune o misiune îndrăzneață, de a revitaliza aceasta zonă, parcă uitată, a istoriei și tradiției noastre populare. Obiectele sunt dintre cele mai variate, de al lut și ceramică, sculptură în lemn, țesătură, articole de uz casnic, cadouri și suveniruri tradiționale. Nu lipsesc iile populare și nici bunătățile tradiționale.

Misiunea proiectului este articulată pe trei mari coordonate: o zonă de editorial, în care sunt documentate și promovate elementele de artă populară și patrimoniu imaterial, magazinul online, unde găsim peste 1500 de articole unice de artă populară și artizanat, și spațiul expozițional, unde, constant, se desfășoară evenimente culturale de profil. Toate evenimentele vi le vom face și noi cunoscute prin parteneriatul de susținere a proiectului.

Dacă v-am făcut cel puțin curioși, vă invităm cu drag să le treceți pragul!

Articole Similare

Back to top button