Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

Contracte de finanțare pentru ideile de afaceri a zece tineri NEETs, semnate la Institutul Bucovina

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina anunță că miercuri, 10 august 2022, începând cu ora 11:00, la sediul acesteia, se vor semna contractele de finanțare pentru proiectele de start-up a 10 tineri NEETs. Aceștia sunt câștigătorii competiției de idei de planuri de afaceri din cadrul proiectului INJOB – Incluziune pe piața muncii pentru tinerii NEETs.

Organizația și-a asumat misiunea de susținere a antreprenoriatului, prin sprijinirea unui număr de 50 de tineri pentru a participa la cursuri de Competențe antreprenoriale și TIC. Totodată, în cadrul proiectului, au fost dezvoltate 50 de planuri de afaceri. Ca urmare a organizării concursului de idei de afaceri, 10 dintre acestea vor fi finanțate.

Proiectul IN JOB – Incluziune pe piața muncii pentru tinerii NEETS este co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și va fi implementat până în anul 2023, sub îndrumarea managerului de proiect, Petru–Vasile Gafiuc, președintele Asociației Institutul Bucovina. Obiectivul general constă în promovarea și creșterea gradului de ocupare sustenabilă și de calitate a forței de muncă, pentru 372 de tineri NEETs, prin dezvoltarea și implementarea unui set complex de măsuri. Sunt vizate, astfel, îmbunătățirea accesului pe piața muncii, creșterea gradului de inserție profesională și indirect socială, cu accent pe îmbunătățirea aptitudinilor și a competențelor grupului țintă.

Beneficiarii au vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, nu sunt încadrați profesional și nu sunt înrolați în nici un program educațional sau de formare. Grupul țintă al proiectului cuprinde 41 de persoane de etnie romă, 78 de tineri din zona rurală și 112 încadrați în nivelurile de ocupabilitate „greu ocupabil” și „foarte greu ocupabil”. Toți aceștia vor beneficia de serviciul de mediere pe piața muncii.

Activitățile planificate în cadrul proiectului vizează campanii de informare și promovare, organizarea și derularea de programe de formare profesională a adulților, susținerea antreprenoriatului (inclusiv a ocupării pe cont propriu), furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării, furnizarea serviciului de acompaniere și managementul proiectului.

„IN JOB își propune să includă peste 300 de persoane la cursuri de calificare nivel II și/sau inițiere, propunerile fiind: cameristă, îngrijitori bătrâni la domiciliu, lucrător în comerț, frizer, manichiuristă-pedichiuristă, dar și cursuri de antreprenoriat și TIC.

Organizația are deja o experiență vastă în implementarea proiectelor care vizează sprijinirea tinerilor NEETs, dobândită în urma coordonării proiectului SEPAL – Dezvoltarea unei platforme de angajare prin ucenicie, finanțat prin EEA Grants”, transmit reprezentanții Institutului Bucovina.

Pentru mai multe informații despre proiect, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Alina Adomnicăi – coordonator campanie, tel: 0230.524.128, e-mail: injob@bucovinainstitute.org. De asemenea, pe pagina de Facebook a proiectului (www.facebook.com/InJobNEETs) și pe website-ul www.bucovinainstitute.org sunt postate cele mai recente activități.

Articole Similare

Back to top button