Articole GeneraleSPORTStiri

Echipa de handbal masculin a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, campioană la Jocurile Europene Universitare 2022

Studenții de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava au reprezentat România la Jocurile Europene Universitare 2022, găzduite de orașul Lodz, Polonia. După un parcurs marcat de victorii la nivelul grupei și, ulterior, în sferturi și semifinală, echipa de handbal a USV a reîntâlnit în finală echipa Universității Granada (Spania), reușind să câștige competiția. Echipa suceveană a reprezentat cu succes culorile țării noastre, câștigând toate cele șase partide disputate în cadrul competiției, împotriva adversarilor din Israel, Cehia, Spania, Germania și Portugalia.

„Cele 60 de minute ale meciului de închidere a campionatului universitar european au scos în evidență determinarea echipelor din Suceava și Granada de a câștiga medaliile de aur. A fost un joc intens disputat, cu numeroase goluri și cu atitudine de fair play din partea jucătorilor. La capătul meciului, coerența pe teren a echipei CSU și inițiativele individuale ale handbaliștilor suceveni au făcut diferența. Astfel, în meciul decisiv pentru titlu, echipa de handbal masculin a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, campioana studențească a României, a obținut victoria cu scorul de 36-31 (19-17) în fața reprezentanței Spaniei, Universitatea Granada”, au transmis reprezentanții universității sucevene.

Acest rezultat remarcabil a fost posibil datorită antrenorilor Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei și celor 12 jucători care au dus greul competiției din Polonia: Darius Makaria, Ionuț Andreescu, Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lazurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alex Dascălu.

De asemenea, căpitanul formației USV, Adrian Tîrzioru, a fost desemnat cel mai bun jucător de la această ediție a Jocurilor Europene Universitare de la Lodz.

Echipa de handbal masculin CSU Suceava adresează mulțumiri celor care susțin handbalul universitar sucevean: Universității „Ștefan cel Mare”, Primăriei Municipiului Suceava, sponsorilor și suporterilor CSU.

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button