Articole GeneraleSPORTStiriStiri Nationale

Sportivul David Popovici și antrenorul său, Adrian Rădulescu, decorați de președintele Klaus Iohannis

Campionul mondial la înot David Popovici și antrenorul său, Adrian Rădulescu, au fost decorați de președintele Klaus Iohannis, miercuri, 20 iulie 2022, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Lui David Popovici i-a fost conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, iar antrenorului Adrian Rădulescu, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler. Evenimentul de acordare a premiilor a fost organizat ca urmare a rezultatelor de excepție obținute la Campionatele Mondiale și Europene de Natație.

Festivitatea a avut loc în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a secretarului general George Boroi, a familiilor celor premiați și a reprezentanților federației de specialitate.

„David Popovici și Adrian Rădulescu sunt doi tineri care au ajuns la performanțe extraordinare, ei sunt cei care fac cinste țării noastre și care poartă cu mândrie drapelul în întreaga lume. România are foarte mulți tineri sportivi cu potențial. Cu toate acestea, din păcate, în domeniul infrastructurii sportive și al planurilor concrete de acțiune suntem încă departe de a vorbi despre un aport esențial din partea statului”, a afirmat Klaus Iohannis, care a subliniat importanța implicării autorităților în susținerea performanței sportive.

„Aș vrea să menționez faptul că sunt convins că suntem doar la început și avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt, anume să facem sportul o prioritate națională, un ambasador al țării, pentru că merită și poate face lucruri foarte frumoase”, a declarat David Popovici.

Articole Similare

Back to top button