Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteStiri Nationale

Tinerii din România se întâlnesc în cadrul „Summitului Tinerilor 7.0 | Rădăcini”, care va avea loc în septembrie la Cluj-Napoca

Summitul Tinerilor, eveniment definitoriu pentru mișcarea de tineret din România, revine în acest an cu un concept cu totul special, întoarcerea la rădăcini. Astfel, prin toate activitățile Summitului, care va avea loc în perioada 15 – 18 septembrie, la Cluj-Napoca, se dorește abordarea temei participării tinerilor în comunitate, dar și a sustenabilității, un subiect de o importanță majoră pentru viitor. 

„Summitul Tinerilor este unul dintre cele mai ambițioase proiecte dedicate învățării, dezbaterii și generării unor politici pentru tineri. La eveniment sunt invitați să participe tinerii cu inițiativă, implicați în ONG-uri și în comunitățile din care provin, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. Evenimentul își deschide porțile și pentru comunitatea de lucrători de tineret cu vârsta peste 35 de ani. Conceptul ediției actuale, întoarcerea la rădăcini, înseamnă revenirea la Cluj-Napoca, orașul care a dat startul multor inițiative care au stimulat creșterea mișcării de tineret din România. De asemenea, reprezintă și conectarea tinerilor cu mediul în care trăiesc. Programul propus pentru această ediție va aborda tematica sustenabilității și a participării tinerilor, prin diverse conferințe, ateliere de lucru, activități culturale și prietenoase cu mediul. Scopul este ca participanții să înțeleagă mai bine complexitatea subiectului, și să conștientizeze importanța abordării unui comportament sustenabil în viața lor. ”, transmit reprezentanții Consiliului Tineretului din România.

Summitul Tinerilor 7.0 este un eveniment organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT ( PONT) și Banca Comercială Română (BCR). Evenimentul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și se realizează cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și al Casei de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca.

Înscrierile pentru a VII-a ediție a Summitului au început deja! Organizatorii îndeamnă tinerii implicați și motivați să schimbe ceva pentru ei și pentru generațiile viitoare să nu rateze șansa de a participa la eveniment. Înscrierile se fac până pe 10 august, completând formularul:  https://bit.ly/3caYjOV

Cazarea, masa și materialele necesare pentru activități sunt asigurate de organizatori.  

Articole Similare

Back to top button