Articole GeneraleComunicate de presaEvenimenteStiriStiri Locale

Pasionații de mișcare în natură sunt invitați la o nouă ediție a maratonului de biciclete Haita MTB

Asociația Echitart, în parteneriat cu Elsaco și Vestra, organizează o nouă ediție a maratonului de biciclete Haita MTB, dedicat sportivilor pasionați de mișcare în aer liber. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 august 2022, în Ținutul Haitii (din comuna Șaru Dornei, județul Suceava), într-o locație de poveste cunoscută drept Haita Land.

Maratonul Haita MTB se adresează pasionaților de ciclism, îndrăgostiți de munte, drumeții, stil de viață sănătos sau călătorii în natură. Totodată este deopotrivă o ocazie de competiție sportivă și timp petrecut în tihnă, cu familia, într-o locație de excepție, recunoscută pentru peisajele încântătoare care redau liniștea și aduc oamenii mai aproape de cultura și obiceiurile tradiționale – Haita Land”, transmit organizatorii maratonului de MTB.

Traseele maratonului au o lungime de 25 km, respectiv 55 km, iar startul se va da de la căsuța Cuib, din cadrul complexului Haita Land.

Traseul lung, de 55 km, își continuă cursul spre exploatarea de sulf din Munții Călimani, iar apoi străbate Negoiului Românesc spre Vârful Rețitiș și Poiana Frumușica. Linia de finish își așteaptă câștigătorii la Neagra Șarului. În ceea ce privește traseul scurt, cu lungimea de 25 de km, se păstrează punctul de pornire, dar traseul străbate zona Băuca, drumul de ocolire Runc, linia de finish fiind la Gura Haitii.

Pe lângă trasee, locația evenimentului va găzdui și o zonă de camping pentru „Somn tihnit”, o zonă de relaxare „În liniștea codrului”, „Șezătoarea copiilor” (kids corner) și zona cu „De-ale gurii” (zona food & drinks).

Partenerii oficiali ai Haita MTB sunt Elsaco și Vestra, competiția fiind organizată cu sprijinul Salvamont Suceava, Asociația Romontana și Hit The Egg.

Participarea la eveniment se realizează pe bază de înscriere. Cei cărora le place să se dedice activităților sportive în aer liber sau doresc să se relaxeze alături de familie într-un cadru feeric, se pot înscrie ca participanți, accesând link-ul https://www.cronometrajonline.ro/concurs/haita-mtb-2022.

„Iar dacă îți place să experimentezi Haita MTB din „papuci” de voluntar, te poți alătura echipei noastre. Află detalii și înscrie-te accesând acest link: Inscriere voluntar”, adaugă organizatorii.

Mai multe detalii despre eveniment, activități, înscriere și participare sunt disponibile accesând website-ul competiției: www.haitamtb.ro.

Articole Similare

Back to top button