Articole GeneraleCulturaEducatieEvenimenteStiri Locale

Ateliere de pictură de icoană în manieră bizantină, la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Național al Bucovinei anunță organizarea „Atelierului de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți”, care va avea loc în perioada 8 – 19 august 2022, la Muzeul de Istorie din Suceava.

„Tehnica veche a iconografiei, rezultatul experienței de veacuri a iconarilor, adaptată în timp materialelor noi apărute, va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă. Fiecare participant va picta o icoană „da capo al fine”, fiind îndrumat de către un lector de specialitate”, transmit organizatorii. La sfârșitul atelierelor, lucrările realizate de către participanți vor fi reunite într-o expoziție găzduită de Muzeul de Istorie.

Cursul este structurat în 10 ședințe cu durata de 3 ore fiecare, în intervalele 9:00 – 12:00 și 17:00 – 20:00, pentru două grupe de maxim 12 persoane. La ateliere sunt așteptați să participe adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani. Taxa de participare, în valoare de 90 de lei, se chită în numerar la casieria muzeului. Toate materialele necesare vor fi asigurate de Muzeul Național al Bucovinei.

Înscrierile se fac la Muzeul de Istorie, strada Ștefan cel Mare, nr. 33, prin completarea Fișei de înscriere, pe care cei interesați o pot găsi la Biroul Artă. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0230 216439, interior 133, sau pe www.muzeulbucovinei.ro/educație muzeala/adulti/.

Articole Similare

Back to top button