Articole GeneraleComunicate de presaPoliticSocialStiri Nationale

Marian Andronache, vicepreședinte al PMP: Guvernul îi pedepsește pe cei care muncesc și descurajează mediul de afaceri!

Vicepreședintele PMP Marian Andronache a făcut luni, 18 iulie 2022, o serie de precizări în contextul aprobării celor mai recente modificări ale Codului Fiscal. Acesta susține că noile reglementări bulversează populația, iar măsurile prevăzute vor genera creșteri ale prețurilor, reducerea investițiilor și sporirea evaziunii fiscale.

„Aprobate și publicate în aceeași zi în Monitorul Oficial, modificările Codului Fiscal au bulversat mediul de afaceri din România. Pe lângă faptul că nicio țară din Europa nu a majorat taxele și impozitele în plină criză, vedem cum Guvernul îi pedepsește pe cei care muncesc și descurajează conformarea voluntară. Mai grav este că toate aceste noi taxe și impozite vor duce, inevitabil, la creșterea prețurilor, reducerea investițiilor și evaziune fiscală!

Pe scurt, despre noile modificări impuse de Guvernul Ciucă:

– Nu există niciun studiu care să ne spună negru pe alb care va fi impactul real al acestor modificări.

– Au mimat transparența, de altfel obligatorie prin lege: Ministerul Finanțelor a pus documentul în consultare publică pe 4 iulie, l-a modificat în 13 iulie, iar Guvernul l-a adoptat în 15 iulie!

– În realitate, foarte puțini sunt românii care nu vor fi simți efectele noilor schimbări. Cea mai afectată va fi clasa medie, unde sunt angajații din IT, construcții, antreprenorii mici și mijlocii, etc. Veniturile lor vor scădea semnificativ.

– Va crește volumul muncii la negru din cauza noilor contribuții sociale suplimentare pentru cei care lucrează o fracțiune mai mică decât o normă întreagă.

HoReCa, și așa decimată de pandemia de coronavirus, va fi cel mai afectat domeniu.

– Nici după atâta vreme, în România nu s-a înțeles conceptul de predictibilitate fiscală.

– Un singur ministru a semnat ordonanța, ceilalți și-au delegat atribuțiile către secretarii de stat. În total, pe acest document, trebuiau să fie semnăturile a doi viceprim-miniștri și a șase miniștri. Este doar una singură.”, a transmis Marian Andronache.

Președintele PMP Suceava concluzionează declarațiile făcute pe baza modificărilor din Codul Fiscal, susținând că „Guvernul PSD+PNL+UDMR a creat premisele unui adevărat sabotaj economic”.

Articole Similare

Back to top button