Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Nationale

Registrul Auto Român implementează serviciul „CIV prin curier”

Registrul Auto Român a anunțat implementarea, începând de luni, 18 iulie 2022, a serviciului „CIV prin curier”. Astfel, persoanele care solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului vor putea opta pentru expedierea documentului, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid, la adresa specificată.

„Mai exact, când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV). Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe. RAR NU taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor“, a declarat Alina Niță, Director General RAR.

Clienții vor putea menționa la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier și vor avea posibilitatea de a scana un cod QR care permite accesarea directă a link-ului pentru înregistrarea solicitării. Aceste facilități vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanță RAR din țară.

Rămâne în vigoare și opțiunea de ridicare personală a Cărții de Identitate a Vehiculului, direct de la ghișeul reprezentanței teritoriale unde a fost efectuată activitatea.

Conform reprezentanților RAR, „acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul clienților care nu au domiciliul în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care astfel au de parcurs distanțe mai mari pentru revenire. De asemenea, prin acest demers se decongestionează și zona de așteptare pentru clienți”.

Articole Similare

Back to top button