ExterneStiri

Ucraina: 13 morți și 50 de răniți după atacarea unui mall din Kramarciuk

În cursul zilei de luni, 27 iunie 2022, invadatorii ruși au atacat cu rachete de croazieră un centru comercial din orășelul Kramarciuk, bilanțul inițial al acestei atrocități fiind unul cutremurător: 13 morți și 50 de răniți, dar numărul acestora este în continuă creștere, întrucât sub ruine au fost prinși numeroși alți civili. În dimineața zilei de 28 iunie, bilanțul victimelor a ajuns la 16 morți și 59 de răniți.

Premierul britanic Boris Johnson a condamnat în termeni duri atacul, vorbind despre „profunzimea cruzimii și barbariei liderului rus”. De asemenea, președintele american Joe Biden susține că atacul Rusiei asupra mall-ului din Kremenciuk reprezintă o cruzime, iar rușii vor fi trași la răspundere pentru aceste crime.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat atacul asupra centrului comercial și i-a numit pe atacatori „teroriști nenorociți”. Acesta a precizat că peste 1.000 de civili se aflau în mall în momentul atacului, dar, din fericire, mulți au reușit să părăsească la timp clădirea, fiind avertizați de sirena de alarmă aeriană.

Președintele Ucrainei a subliniat că mall-ul nu are valoare militară și nu reprezenta, în vreun fel, o amenințare pentru armata rusă.

Articole Similare

Back to top button