Comunicate de presaEducatieEvenimenteSocialStiri

Parteneri din 6 țări europene, prezenți la Suceava, la sediul Asociației ACDC România, pentru o întâlnire de lucru în sectorul antreprenoriatului social

În perioada 23 – 26 iunie 2022, parteneri din șase țări europene, Germania, România, Italia, Irlanda, Slovenia și Grecia, s-au reunit la Suceava, la sediul Asociației Consultanților în Dezvoltare Comunitară, unde au participat la cea de-a doua mobilitate transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ Digi – Lance4SE.

În cadrul vizitei de lucru, delegații au discutat despre partea administrativă legată de implementarea proiectului și viitorii pași necesari pentru crearea și implementarea resurselor identificate.

Programul a cuprins și o componentă culturală și de divertisment. Astfel, invitații s-au deplasat la centrul de echitație „Pe Cai la Mitoc”, un exemplu de bune practici în ceea ce privește antreprenoriatul social din județul Suceava. Aflați în zonă, aceștia au descoperit și istoricul Mănăstirii Dragomirna, printr-un tur ghidat, tradus în limba engleză.

Digi – Lance4SE vizează dezvoltarea, implementarea și testarea unei noi abordări pentru a promova creativitatea, gândirea antreprenorială și soluțiile digitale pentru inovare socială, în contextul dezvoltării sustenabile a comunității. Principalul scop este acela de a-i ajuta pe educatori și formatori să își dezvolte competențele, prin intermediul unui program de training pentru aceștia, însoțit de un material tip „Innovation Book”. Participanții lucrează împreună pentru a crea ghiduri, materiale educaționale, dar și un curs online, toate utile antreprenorilor din sectorul social.

Lansat la sfârșitul anului 2021, proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni, de către organizația aplicantă din Germania – Ostfalia Hochschule Fuer Angewandte Wissenschaft En Hochschule Braunschweig Wolfenbuttel, în parteneriat cu Asociația ACDC (România), Duemilauno Agenzia Sociale (Italia), Gifted Ireland (Irlanda), UPI (Slovenia) și Koispe Diadromes (Grecia).

Pentru mai multe informații legate de acest proiect, persoana de contact din cadrul Asociației ACDC este Ionuț Ruști – coordonator proiecte, tel: 0230.524.128, e-mail: acdcassociation@gmail.com. Informații suplimentare se regăsesc și pe pagina de Facebook Asociația ACDC România.

Articole Similare

Back to top button