Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri

Crucea Roșie face precizări privind programul de asistență financiară pentru cetățenii care, în urma conflictului armat din Ucraina, s-au stabilit în România

Crucea Roșie Română, împreună cu Federația Internațională de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, derulează unui program de asistență financiară pentru cetățenii ucraineni care, ca urmare a conflictului armat din Ucraina, s-a stabilit în România. 

Reprezentanții Crucii Roșii Suceava au precizat că un număr însemnat de persoane care locuiesc în Ucraina trece zilnic granița prin punctul de frontieră de la Siret, pentru a aplica și, în cele mai multe cazuri, a beneficia de programul de asistență financiară al Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Acest fenomen a perturbat activitatea lucrătorilor vamali de la Siret, încât timpii de așteptare și de procesare a documentelor a crescut semnificativ.

Ca urmare a acestei situații, Crucea Roșie Română face următoarele precizări:

– Considerăm foarte important ca acești cetățeni, care trec frontiera doar pentru a beneficia de programul de asistență financiară, să fie informați corect cu privire la criteriile de eligibilitate, pentru a nu aglomera inutil punctul de frontieră și a nu crea frustrări și disconfort altor persoane. Informarea corectă trebuie să se realizeze în primul rând în Ucraina, cu precădere în comunitățile limitrofe punctelor de frontieră.

– Crucea Roșie Română a informat direct Crucea Roșie Ucraineană cu privire la această situație și a solicitat organizației să comunice intens în această perioadă, pe toate canalele de informare de la nivel local, că cetățenii ucraineni care părăsesc țara lor ca urmare a conflictului armat, dar nu se stabilesc în România, nu pot beneficia de programul de asistență financiară al Crucii Roșii Române.

– Societatea Națională de Cruce Roșie Română a informat Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie cu privire la acest aspect.

– Reprezentanții SNCRR și delegația IFRC prezentă în România, care coordonează programul de asistență financiară pentru cetățenii ucraineni, vor comunica pe toate canalele sociale și grupurile de ucraineni informații cu privire la criteriile de eligibilitate ale aplicației.

– Facem apel la informarea corectă a cetățenilor ucraineni. Informațiile se găsesc pe site-ul https://ukrainefinancialassistance.ifrc.org/ în limba ucraineană, engleză și rusă, de unde se pot obține informații directe cu privire la programul de asistență financiară al Crucii Roșii Române – Call Center Ucraina 0374415000.

Articole Similare

Back to top button