Articole GeneraleComunicate de presaInterne

Ciocănești este unul dintre cele trei sate care reprezintă România în etapa mondială a concursului „Best Tourism Villages”

Rășinari (județul Sibiu), Biertan (județul Sibiu) și Ciocănești (județul Suceava) sunt satele din România care au obținut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naționale a competiției „Best Tourism Villages”, lansată de Organizația Mondială a Turismului (OMT).

„Satele noastre sunt adevărați ambasadori ai turismului românesc! În acest an, Rășinari, Biertan și Ciocănești, datorită unor astfel de instrumente de promovare internațională, au o nouă ocazie să devină cunoscute în întreaga lume și, mai mult, să se regăsească în oferta multor agenții de turism internaționale. MAT le va fi alături și în etapa mondială a concursului! Felicitări tuturor satelor candidate!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Clasamentul final, alcătuit de comisia de specialiști din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului care a evaluat candidaturile, este:
• Locul 1: Rășinari (județul Sibiu);
• Locul 2: Biertan (județul Sibiu);
• Locul 3: Ciocănești (județul Suceava);
• Locul 4: Costești (județul Vâlcea);
• Locul 5: Eibenthal (judetul Mehedinți);
• Locul 6: Râu Sadului (județul Sibiu).

Cele 9 criterii, pe baza cărora au fost calculate punctajele finale, se referă la resursele culturale și naturale, promovarea și conservarea resurselor culturale, durabilitatea economică, durabilitatea socială, dezvoltarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, guvernanța și prioritizarea turismului, infrastructura și conectivitata, sănătatea, siguranța și securitatea. Dincolo de acestea, au fost luate în calcul și fotografiile și videoclipurile de prezentare ale destinațiilor.

În ordinea punctajelor obținute, Rășinari, Biertan și Ciocănești sunt, astfel, propunerile României pentru etapa mondială a concursului, așa cum prevede regulamentul. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului informează că aceste trei sate au șansa de a fi desemnate „Best Tourism Villages” sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării.

Rezultatele finale ale concursului vor fi anunțate în luna decembrie a acestui an.

Articole Similare

Back to top button