AdministratieArticole GeneraleComunicate de presaStiri Locale

Proiecte de reabilitare energetică, rețele edilitare și infrastructură rutieră, propuse de Consiliul Județean Suceava pentru finanțare

Miercuri, 22 iunie 2022, o echipă a Consiliului Județean Suceava a participat, la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, la o ședință unde s-au discutat alocările financiare pentru această regiune prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. În cadrul întâlnirii s-a stabilit ca cele șase județe din Regiunea de Nord-Est să beneficieze de o alocare financiară de 1,7 miliarde de euro pentru realizarea proiectelor propuse.

Consiliul Județean Suceava a prezentat un număr mare de proiecte, între care se numără cele referitoare la reabilitarea electrică în județ, digitalizare, modernizarea rețelelor edilitare, de apă, canal și gaze naturale, dar și infrastructură rutieră.

Referitor la proiectele de infrastructură rutieră, în cadrul întâlnirii am prezentat un proiect pentru care avem documentația întocmită, pentru reabilitarea tronsoanelor de drumuri care fac legătura între Fălticeni și Mălini, prin Horodniceni și Cornu Luncii și orașul Gura Humorului prin Valea Moldovei și Slatina. Proiectul include și modernizarea podului de la Cornu Luncii, peste râul Moldova”, a transmis Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

Totodată, acesta a precizat că se dorește ca la sfârșitul anului 2022 să fie finalizate drumurile care fac legătura dintre județele Suceava și Harghita, prin pasul Bilbor și cu județul Bistrița-Năsăud, pe la Grădinița (comuna Coșna).

O echipă de specialiști din cadrul Consiliul Județean Suceava pregătește un proiect care are ca scop conservarea patrimoniului cultural, prin intermediul tehnologiilor digitale. Proiectul vizează crearea unei baze de date moderne, care să cuprindă tradițiile și obiceiurile din județul Suceava.

„Nu în ultimul rând, avem în vedere un proiect pentru etapa a doua de consolidare a Cetății de Scaun a Sucevei, pentru porțiunile care nu au fost incluse în prima etapă. În acest sens avem un Proiect Tehnic pregătit prin Muzeul Național al Bucovinei, urmând să depunem cererea de finanțare prin Programul Operațional Regional.”, a adăugat Gheorghe Flutur.

Articole Similare

Back to top button