Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiri Locale

Pe data de 4 iulie începe concursul de admitere la cele 11 facultăți din cadrul USV

Concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licență și masterat, la toate cele 11 facultăți din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, va începe luni, 4 iulie 2022. În acest an, USV oferă candidaților cel mai mare număr de locuri bugetate (fără taxă) din istoria sa, repartizate în peste 120 de programe de studiu la nivel de licență, masterat, doctorat, post-doctorat și formare continuă.

Pentru sesiunea iulie 2022, candidații la nivel de licență pot opta pentru o serie de specializări noi, adaptate contextului economic și social actual. Este vorba despre Biologie, Biochimie, Echipamente și sisteme medicale, Tehnică dentară, Autovehicule rutiere, Echipamente de comandă și control pentru autovehicule, Robotică, Rețele și software de comunicații, Energetică și tehnologii informatice, Științe gastronomice și Resurse umane.

Tot în ceea ce privește studiile de licență, universitatea informează că a alocat 1400 de locuri bugetate, dintre care 40 de locuri sunt alocate absolvenților de liceu din mediul rural, iar 22 sunt destinate absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială și candidaților de etnie rromă. „De asemenea, a fost alocat un număr de 5 locuri bugetate pentru studii universitare de licență și 5 locuri bugetate pentru studii universitare de master, din totalul locurilor bugetate, pentru persoanele cu cerințe educaționale speciale/dizabilități, în vederea asigurării egalității de șanse și integrării efective în viața socială. Candidații înscriși în această categorie au prioritate la înmatriculare”, transmit reprezentanții USV.

Candidații au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în locațiile din campusul USV, cât și on-line, folosind platforma de înscriere disponibilă. În campus, la intrările în corpurile A, D și E, dar și la bariera de la corpul B, vor fi amplasate 4 panouri de orientare. Pentru a ușura procedura de depunere a actelor în on-line, platforma de admitere pune la dispoziție și un sistem electronic de plată a taxei de înscriere, care va putea fi accesat în momentul înscrierii și încărcării documentelor în platformă.

Procesul de admitere 2022 se va desfășura în perioada 4-13 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde există probe, și 4–15 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde nu există probe de concurs. A doua sesiune de admitere din acest an este programată în perioada 5-9 septembrie, respectiv 5-12 septembrie. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 27 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 19 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

Și anul acesta, toți bobocii vor primi un laptop sau o tabletă și o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni. Primii 3 studenți înmatriculați cu taxă, la anumite programe de studiu, vor primi pentru primul an de studii burse de studii speciale, iar peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 600 și 1100 lei pe lună, timp de 12 luni.

„Admiterea demarează la scurt timp după ce universitatea suceveană și-a confirmat statutul de instituție de învățământ superior de elită, fiind ierarhizată, pentru al doilea an consecutiv, în celebrul top internațional QS World University Rankings și plasată între primele 1400 de universități ale lumii și între primele 11 universități din România”, au precizat reprezentanții instituției.

Informații detaliate despre procesul de Admitere 2022, pot fi obținute consultând pagina https://admitere.usv.ro/.

Articole Similare

Back to top button