Articole GeneraleEducatieEvenimenteStiri Locale

Spectacol excepțional dedicat memoriei tenorului bucovinean Joseph Schmidt, în cadrul „Sărbătorii muzicii la Suceava – Fête de la musique”

Universitatea „Ștefan cel Mare” și Casa de Cultură a Studenților, în parteneriat cu Alianța Franceză din Suceava și Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, organizează miercuri, 15 iunie 2022, începând cu ora 19:00, un concert de operă și operetă, spectacol omagial dedicat memoriei celebrului tenor bucovinean Joseph Schmidt.

Evenimentul se va desfășura sub egida Sărbătorii muzicii – Fête de la musique, manifestare anuală a muzicii în spațiul francofon internațional, care are loc în luna iunie, și care, la Suceava, va marca trecerea a 80 de ani de la moartea tragică a lui Joseph Schmidt.

„Inițiat de Profesorul Emerit Vania Atudorei din Canada, pasionat biograf și meloman cunoscut care pregătește publicarea unei cărți despre viața artistului român, acest spectacol liric de operă și operetă va fi precedat de o prezentare a marelui tenor Joseph Schmidt”, au transmis organizatorii.

În cadrul evenimentului, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” vor evolua soprana Viorica Corjan, baritonul Cezar Mititiuc, profesori la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, alături de baritonul Eduard Ferenczi Gurban, de la Opera din Cluj-Napoca și Nisa, contratenorul Alexandru Costea de la Opera din București și soprana Gladiola Nițulescu Lamatic, Prima Donna Teatrului de Stat de Operetă din București.

Cu această ocazie, Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” va primi mai multe volume științifice și documente de arhivă.

Intrarea este liberă.

Articole Similare

Back to top button