Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp România – O Nouă Viață” Suceava a împlinit 20 de ani

Joi, 9 iunie 2022, la 20 de ani de la înființare, Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp România – O Nouă Viață” Suceava a găzduit evenimentul  „O ZI ÎN BLIJDORP”. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a informat că au fost prezenți părinții copiilor și tinerilor cu dizabilități, care au participat la activitățile desfășurate în cadrul serviciilor de zi pentru copii și adulți.

De asemenea, cu acest prilej, a fost lansat simbolul „Blijdorp este în inima mea de 20 de ani”. Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare, unde au fost alături copiii și tinerii care frecventează Complexul, angajații, părinții și prietenii acestora.

Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp România – O Nouă Viață”, înființat la Suceava în anul 2002, cuprinde următoarele servicii:

  1. SERVICIUL DE TIP REZIDENȚIAL COPII/TINERI (Casa de tip familial „O nouă viață” – 9 locuri,  Centrul de tip respiro pentru copii – 2 locuri, Casa de tip familial Șcheia – 8 locuri)
  2. SERVICII DE ZI PENTRU COPII (Centrul de zi pentru copii cu dizabilități Blijdorp România – 50 de locuri, Centrul de recuperare neuro-psiho-motorie – 63 locuri)
  3. SERVICII SOCIALE PENTRU ADULȚI (Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități „O Nouă Viață” – 8 locuri, Locuința Maxim Protejată pentru persoane adulte cu dizabilități Mihoveni – 10 locuri)
  4. SERVICII DE ZI PENTRU PERSOANE ADULTE (Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Blijdorp România – 40 locuri, Centrul de servicii de recuperare neuro-motorie pentru persoane adulte cu dizabilități (de tip ambulatoriu))

„Calitatea serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități, copii și tineri, au fost recunoscute, apreciate și premiate ca model de bune practici la nivelul țării de către autoritățile în domeniu.

Mulțumiri tuturor celor care au crezut în visul nostru și au făcut posibil ca întreg Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp România – O Nouă Viață” Suceava, prin serviciile sale de calitate să devină un simbol și un exemplu de bune practici pentru întreaga țară (Asociația Blijdorp Belgia, Asociația Blijdorp România, Consiliul Județean Suceava, Fundația „O Nouă Viață”, Asociația Părinților Copiilor cu Dizabilități, angajați și voluntari)”, au transmis reprezentanții DGASPC Suceava.

Articole Similare

Back to top button