Articole GeneraleCulturaEducatieEvenimenteIstorieStiri Locale

Atelierul de arheologie experimentală „Artă și Artefacte”, în perioada 11 -22 iulie, la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Național al Bucovinei organizează, în perioada 11 – 22 iulie 2022, la Muzeul de Istorie, proiectul cultural „Atelier de arheologie experimentalăArtă și Artefacte”, ediția a V-a. Cu această ocazie, copiii vor fi inițiați în tainele arheologie, vor dobândi cunoștințe despre arta și artefactele din Eneolitic și vor fi familiarizați cu patrimoniul cultural arheologic păstrat în colecțiile muzeului sucevean.

„Proiectul vizează valorificarea educațională a Colecției de Arheologie a Muzeului Național al Bucovinei, cea mai veche și mai numeroasă colecție a instituției, reprezentând aproximativ jumătate din toate bunurile inventariate. O importanță deosebită o deține Colecția Culturii Cucuteni care însumează piese de categorie tezaur și fond, un număr total de 17.866 de bunuri culturale de patrimoniu – fragmente ceramice, vase întregi și întregite, idoli zoomorfi și idoli antropomorfi.”, au precizat reprezentanții instituției.

În acest context, tema Atelierului de arheologie experimentală Artă și Artefacte, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, „Cultura Cucuteni”. Participanții vor fi repartizați în 4 grupe de lucru: două grupe în perioada 11 iulie – 15 iulie și două grupe în perioada 18 – 22 iulie, dimineață sau după-amiază, la alegere, în funcție de opțiunea selectată.

Copiii vor participa la activități practice (desen, modelaj și pictură) și activități interactive (jocuri de descoperire, trasee educative, jocuri de cunoaștere, etc.).

Înscrierile se realizează în perioada 14 iunie – 8 iulie 2022, prin completarea unei fișe de înscriere, fie la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, fie descărcată de pe pagina de facebook a Muzeului Național al Bucovinei, în limita locurilor existente.

Taxa de participare: 40 lei/atelier. 

Mai multe informații pot fi aflate la sediul muzeului, telefonic, la numărul 0230/216439, și pe pagina web a muzeului  www.muzeulbucovinei.ro/educatie-muzeala/pentru-copii/.

Articole Similare

Back to top button