Articole GeneraleStiriStiri Nationale

Bucătăria românească se clasează pe locul 4 în Topul Gastronomic Global, realizat de TasteAtlas

Într-un clasament al celor mai bune bucătării din lume, alcătuit de publicația TasteAtlas, România se apropie de podium, ocupând locul 4, din 50 de țări incluse în top. Primele trei poziții sunt ocupate de gastronomia din Italia, Grecia și Spania.

TasteAtlas reprezintă o enciclopedie a mâncărurilor tradiționale, ingredientelor locale și a restaurantelor autentice din întreaga lume. Platforma a analizat peste 10000 de feluri de mâncare și băuturi tradiționale la nivel mondial.

Această clasificare este realizată în funcție de părerile utilizatorii online ai TasteAtlas. Scorul obținut de România este de 4,57 și provine de la media notelor acordate de către utilizatori celor mai bune 30 de produse alimentare din fiecare țară. În cazul României, printre cele mai apreciate preparate culinare se numără mititeii, cozonacul, borșul, pasca și mămăliga, iar, dintre băuturi, cei care au votat preferă feteasca neagră, regală și albă.

„Topul ne dovedește încă o dată că aceste arome, atât de cunoscute pentru noi, reprezintă adevărate experiențe gastronomice pentru străini!”, au transmis reprezentanții Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Articole Similare

Back to top button