Articole GeneralePoliticStiriStiri Nationale

Dacian Cioloș și alți patru europarlamentari au demisionat din USR și înființează partidul REPER

Europarlamentarii Dacian Cioloș, Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța și Dragoș Tudorache au anunțat marți, 31 mai 2022, că au renunțat la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România. Totodată, aceștia au transmis că inițiază un nou proiect politic, partidul REPER – Reînnoim Proiectul European al României.

Aceștia își explică demisia prin faptul că actuala conducere a USR a îndepărtat partidul de valorile și promisiunile asumate în 2019. Totodată, au declarat că, la nivel de conducere, USR nu are „nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică”.

„Cu siguranță despărțirea de USR îmi lasă un gust amar și o uriașă cantitate de tristețe. În același timp, nu vreau să renunț la speranța că există o soluție politică prin care să oferim electoratului din România un mod de a face politică moderată care să reflecte o stare de spirit diferită față de ceea ce a primit în ultimele decenii”, a precizat Dacian Cioloș.

Despre noul partid politic, care va face parte din grupul Renew Europe, cei cinci europarlamentari susțin că este „o nouă inițiativă politică de dialog și interacțiune cu societatea și comunitatea de afaceri, care să adune resurse umane și soluții pentru crizele și provocările reale actuale din societatea românească: costul și calitatea vieții, securitatea energetică și alimentară, statul de drept și respectul pentru justiție, transformarea climatică și digitală”.

Articole Similare

Back to top button