Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteStiri Locale

Elevii din patru unități de învățământ din județul Suceava vor sărbători 1 iunie prin sport, în cadrul proiectului „Mini rugby pentru toți”

În perioada 31 mai – 7 iunie 2022, în județul Suceava se vor desfășura patru turnee de rugby tag, în cadrul proiectului „Mini rugby pentru toți”, implementat de Fundația Te Aud România și susținut de Federația Română de Rugby, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Proiectul, demarat în toamna anului trecut, promovează în rândul elevilor din județ conceptul rugbistic și valorile pe care acest sport de cultivă, într-o acțiune dedicată educației non-formale outdoor, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

La turneele de rugby tag organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului vor lua parte peste 500 de copii. Evenimentele vor avea loc în cadrul a patru unități de învățământ înscrise în program, la Școala Cornu Luncii, Școala Păltinoasa, Școala Putna și Școala Baia.

Activitățile se vor desfășura după cum urmează:
31.05.2022, ora 12:00 – Școala Păltinoasa
01.06.2022, ora 09:00 – Școala Baia
01.06.2022, ora 11:00 – Școala Cornu Luncii
07.06.2022, ora 13:00 – Școala Putna

„Aceste turnee reprezintă o oportunitate mare de socializare, comunicare și interacțiune pentru copii. Noi, ca și profesori coordonatori implicați în program, ne propunem să colaborăm pentru cât mai multe evenimente de acest fel în județul Suceava”, a declarat Mihai Coca, profesor coordonator al proiectului „Mini rugby pentru toți” la Școala Cornu Luncii.

Proiectul aduce în prim plan, la nivelul unităților de învățământ din județul Suceava, impactul social pe care sportul îl poate genera în comunitate și contribuie la dezvoltarea participanților, prin ateliere de dezvoltare personală, workshop-uri de educație financiară și alte activități menite sa vină în sprijinul educației formale.

„Dezvoltarea sportivă începe cu valorile pe care rugby-ul le promovează în rândul practicanților și nu numai. Integritate, solidaritate, respect, pasiune, disciplina – sunt valori pe care noi toți avem nevoie să le identificăm constant în jurul nostru. Și frumusețea jocului de rugby de aici începe. Prin acest proiect, aducem mai aproape de aceste valori autorități locale, instituții publice, parteneri strategici pentru ca împreună să contribuim la dezvoltarea acestor copii prin rugby. Le mulțumesc tuturor celor ce au ales să se alăture proiectului la nivelul județului Suceava și în special profesorilor coordonatori din cadrul celor 8 unități de învățământ partenere la momentul de față. Sperăm ca numărul acestora să crească de la an la an”, transmite Gabriela Popescu, președintele Fundației Te Aud România.

Articole Similare

Back to top button