Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

Peste 100 de acțiuni de informare, desfășurate de polițiștii suceveni în Săptămâna prevenirii criminalității 2022

Structurile Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au desfășurat la nivel județean, în perioada 23 mai – 27 mai 2022, peste 100 de acțiuni de informare. Acestea au avut loc sub coordonarea Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în contextul evenimentului ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității 2022”, în spații publice, în instituții de învățământ sau la sediul unor societăți comerciale.

Temele principale abordate în cadrul activităților vizează discriminarea, violența în familie, comportamentul școlar deviant, criminalitatea informatică, siguranța rutieră. În această săptămână, cele mai sensibile subiecte au fost atât cele despre plecările voluntare și violența domestică.

În total, aproximativ 10.000 de cetățeni din întreg județul, dintre care peste 7.700 de elevi, au beneficiat de noțiunile prezentate, dar și de recomandările polițiștilor. În acest context, au fost împărțite peste 1.500 de broșuri cu informații preventive. 

„Finalul Campaniei ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității 2022” a fost marcat vineri, 27.05.2022, printr-o activitate de amploare pe esplanada centrală din municipiul Suceava. Polițiști, jandarmi și polițiști locali au expus tehnica din dotare și au organizat ateliere de prezentare. Împreună cu parteneri de la Salvați Copiii, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și voluntari, au fost organizate jocuri interactive și activități preventive la care au participat în intervalul orar 10:00 – 13:00 peste 400 de copii, dar și cadre didactice și adulți. Au fost abordate subiecte de interes pentru tineri și s-au purtat discuții deschise și constructive”, a declarat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

Articole Similare

Back to top button