Articole GeneralePoliticStiriStiri Locale

Primarul Ion Lungu, prezent la o întâlnire oficială la Cluj Napoca, pe tema problemelor apărute din cauza războiului din Ucraina

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat sâmbătă, 21 mai 2022, că a participat, la Cluj Napoca, la o întâlnire cu Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, cu Președintele Comitetului Regiunilor din Europa, Apostolos Tzitzikostas, și coordonatorul proiectului „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, Matthew Baldwin. La eveniment au fost prezenți mai mulți primari și președinți de consilii județene din România.

Principala temă de discuție abordată a fost legată de gestionarea problemelor apărute din cauza războiului din Ucraina. „Am solicitat, în intervenția mea, decontarea sumelor reprezentând ajutoare umanitare trimise în Ucraina, la Cernăuți, din sume care vin de la Uniunea Europeană, având în vedere că am depus dosarul cu documentele justificative la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, am convenit ca sumele care se cuvin cetățenilor care au cazat persoane din Ucraina să fie decontate de autoritățile locale și să fie recuperate de la guvern, pentru a asigura celeritate în primirea sumelor de către cetățenii români care au asigurat cazare și masă celor din Ucraina”, a transmis Ion Lungu.

Primarul Sucevei a precizat că Prim-ministrul și Președintele Comitetului Regiunilor au apreciat efortul depus de județul Suceava, prin HUB-ul de la aeroportul Salcea, și de municipiul Suceava, prin ajutorul dat orașului Cernăuți.

Articole Similare

Back to top button